Είναι κακή η Στέβια για εσάς; Τι λένε οι ειδικοί για αυτό το υποκατάστατο ζάχαρης

    Η δημοτικότητα της στέβιας αυξάνεται στα ύψη ακόμη και όταν άλλα γλυκαντικά χωρίς ζάχαρη πέφτουν από τη χάρη, αλλά από πού προήλθε αυτό το υποκατάστατο ζάχαρης, έχει παρενέργειες και είναι ασφαλές;

    Όταν η στέβια κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά των ΗΠΑ το 2008, πολλοί από τη διατροφική κοινότητα ήταν στο φεγγάρι σχετικά με τις δυνατότητες υγείας αυτού του νέου υποκατάστατου ζάχαρης.

    Υπήρξε τελικά ένα «φυσικό» υποκατάστατο ζάχαρης με μηδενικές θερμίδες που ήταν έως και 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη. Η ελπίδα ήταν ότι η στέβια θα μπορούσε να βοηθήσει τις προσπάθειες απώλειας βάρους χωρίς να θυσιάζει τη γεύση και θα έπαιζε ρόλο στη διαχείριση του διαβήτη . Στην πραγματικότητα, μερικά από αυτά έχουν αποδώσει καρπούς. Διαβάστε περισσότερα στο Healthmag.gr

     

    Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
    Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

    Καμία δημοσίευση για προβολή