Η δημοτικότητα της στέβιας αυξάνεται στα ύψη ακόμη και όταν άλλα γλυκαντικά χωρίς ζάχαρη πέφτουν από τη χάρη, αλλά από πού προήλθε αυτό το υποκατάστατο ζάχαρης, έχει παρενέργειες και είναι ασφαλές;
Υπήρξε τελικά ένα «φυσικό» υποκατάστατο ζάχαρης με μηδενικές θερμίδες που ήταν έως και 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη. Η ελπίδα ήταν ότι η στέβια θα μπορούσε να βοηθήσει τις προσπάθειες απώλειας βάρους χωρίς να θυσιάζει τη γεύση και θα έπαιζε ρόλο στη διαχείριση του διαβήτη . Στην πραγματικότητα, μερικά από αυτά έχουν αποδώσει καρπούς. Διαβάστε περισσότερα στο Healthmag.gr