Έκλεισε με κέρδη 0,30% το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 870 μονάδες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε σημειώνοντας κέρδη 0,30% με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 870,58 μονάδες. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 89,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 36,1 εκατ. ευρώ ήταν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών. Εξ αυτών τα 22 εκατ. ευρώ αφορούσαν την Ελτρακ – μετοχή η οποία οδεύει προς έξοδο από το χρηματιστήριο. Τα υπόλοιπα αφορούσαν κυρίως τραπεζικές μετοχές.

Για δεύτερη ημέρα, τόσο οι τράπεζες όσο και επιλεγμένα blue chips κατέγραψαν άνοδο. Οι επενδυτές έχουν αποδοθεί σ ένα κυνήγι αποδόσεων και φυσικά σ’αυτά τα επίπεδα τιμών οι επιλογές χρειάζεται να είναι προσεκτικές. Διότι αρκετοί επίσης βλέπουν ότι, ο πραγματικός κίνδυνος για την ελληνική αγορά ενδέχεται να προέλθει από το εξωτερικό με μια διόρθωση των αγορών. Εξάλλου, με αφορμή την πτώση της απόδοσης του ελληνικού ομολόγου έγιναν αρνητικά σχόλια από ορισμένους διαχειριστές καθώς συγκρίνουν τα αμερικανικά ομόλογα με τα ελληνικά.

Δύο ημέρες πριν τις προγραμματικές δηλώσεις η αγορά είναι θετική καθώς σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες από την Βουλή ενδέχεται να προκύψουν ειδήσεις. Η παρούσα κυβέρνηση φάνηκε έτοιμη στις προτεραιότητες για τα υπουργεία, στην δομή με τους γενικούς γραμματείς και τώρα μένει ο οδικός χάρτης της τετραετίας με την πολιτική και τα μέτρα που θα ανακοινωθούν.

Αναλυτικά

Κέρδη 6,02% για τον Τιτάνα στα 19,38 ευρώ μετά την επιτυχημένη αποδοχή της Δημόσιας Πρότασης. Άνοδος 2,06% για την Eurobank στα 0,942 ευρώ. Άνοδος 0,56% για την Alpha bank στα 1,619 ευρώ. Κέρδη 1,23% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,80 ευρώ. Άνοδος 3,40% για την ΔΕΗ στα 2,25 ευρώ. Με πτώση 1,98% η Motor Oil στα 22,82 ευρώ. Πτώση 0,76% ο ΟΠΑΠ στα 9,845 ευρώ. Άνοδος 0,24% για τον ΟΤΕ στα 12,49 ευρώ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.