Έκλεισε την εβδομάδα με οριακή πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με ρευστοποιήσεις της τελευταίας στιγμής η αγορά έχασε 0,35% κλείνοντας στις 847,36 μονάδες. Ο συνολικός τζίρος ανήλθε σε 56,3 εκατ. ευρώ.

Η έκδοση του ομολόγου της Πειραιώς αλλάζει οριστικά σελίδα στις τράπεζες, καθώς ο Ευρωπαίος επόπτης δεν μπορεί να πει τίποτα πλέον στην ελληνική τράπεζα για τους επόμενους μήνες. Η Τράπεζα δικαιολογεί την σημερινή αποτίμηση και διεκδικεί βάσιμα υψηλότερη. Το ίδιο, όμως, μπορούν να ισχυριστούν και οι υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες.

Επιπλέον, η αποδοχή και η συμμετοχή από τους ξένους επενδυτές για το ομόλογο θα αποτελέσει ένα τεστ για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, το χρηματιστήριο διατήρησε τις δυνάμεις του, καθώς παρέμεινε κοντά στις 847-848 μονάδες σημειώνοντας οριακές απώλειες. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο τα κέρδη του Γενικού Δείκτη διαμορφώθηκαν σε 3,8%.

Αναλυτικά

Με κέρδη 1,67% έκλεισε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 2,49 ευρώ. Άνοδος 2,33% για την Βιοχάλκο στα 3,95 ευρώ, μετοχή που συνέχισε για δεύτερη ημέρα τα κέρδη. Κέρδη 1,28% για την Εθνική στα 8,73 ευρώ. Πτώση 0,52% για την Eurobank στα 0,855 ευρώ. Πτώση 0,06% για την Alpha bank στα 1,684 ευρώ. Αμετάβλητη η Τράπεζα Πειραιώς- πριν από την έκδοση του ομολόγου του που θα ξεκινήσει την Τρίτη πιθανότατα. Με πτώση 0,74% ο Μυτιληναίος στα 9,995 ευρώ. Με πτώση 1,16% ο ΟΠΑΠ στα 9,84 ευρώ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.