Εκλογές με χιλιάδες προσλήψεις – Ο αρμόδιος υπουργός επιβεβαιώνει το economicο. Επιχείρηση ανατροπής του αρνητικού κλίματος και των μετρήσεων που εμφανίζουν την κυβέρνηση να καταρρέει.

«Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις στην Παιδεία, την Υγεία και την Αυτοδιοίκηση», είπε χθες βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, επιβεβαιώνοντας πλήρως το πρωινό πρώτο θέμα του economico.gr.

 Όπως είχαμε ήδη γράψει, «σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη ένα πρόγραμμα “χιλιάδων προσλήψεων” στο δημόσιο, που θεωρεί ότι είναι ικανό να ισορροπήσει τη ζημιά από τη Συμφωνία των Πρεσπών και όχι μόνο».

Πέραν της παγίωσης της μεγάλης διαφοράς που χωρίζει τη Νέα Δημοκατία από το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις,  μεγάλη αναστάτωση έφεραν στο Μαξίμου και οι τελευταίες μετρήσεις για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε αυτές, το κυβερνόν κόμμα εμφανίζεται να συντρίβεται στις Ευρωεκλογές, ενώ οι υποψήφιοί του στις Δημοτικές και τις Περιφερειακές … εμφανίζονται με μικρά ή και μονοψήφια ποσοστά. Αυτή η εξέλιξη οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα να σκέφτεται σοβαρά να «πιεί το πικρό ποτήρι» των εθνικών εκλογών τον προσεχή Μάϊο (ρεπορτάζ αναφέρουν την ημερομηνία της 26ης  Μαίου), γιατί αργότερα, εάν επιδιώξει να εξαντλήσει την τετραετία, η συντριβή θα είναι ολοκληρωτική.

Σε κάθε περίπτωση και μέχρι ο Αλέξης Τσίπρας κατασταλάξει, όλοι στο Μαξίμου συμφωνούν στην ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση σε καταιγίδα «θετικών μέτρων», ώστε να αντιστρέψει, όσο γίνεται το υφιστάμενο γι’ αυτήν αρνητικό γι’ αυτήν κλίμα, σε όλους τους τομείς δράσεις της, με αποκορύφωμα την οικονομία και τα εθνικά θέματα

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ανακούφιση των φορολογούμενων με την εφαρμογή τμηματικών καταβολών των υποχρεώσεών τους στην εφορία και τα Ταμεία, με έως και 120 δόσεις, κούρεμα οφειλών και βεβαίως «χιλιάδες προσλήψεις». Οι αρμόδιοι του Μαξίμου θεωρούν μάλιστα ότι «κάθε πρόσληψη ισοδυναμεί με 5 ψήφους».

Το πλάνο σύμφωνα με το οποίο θα γίνουν οι προσλήψεις στο Δημόσιο έχει καταρτίσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εντός του Μαρτίου αναμένεται, μάλιστα, να εκδοθεί και η σχετική εγκύκλιος που θα αφορά στον «πολυετή σχεδιασμό των προσλήψεων», καλώντας τα υπουργεία και τους φορείς του Δημοσίου να προχωρήσουν στον προγραμματισμό των αιτούμενων θέσεων πρόσληψης, με έμφαση τις «άμεσες ανάγκες».

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: [home]

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή