Εκνευρισμένος ο Ερντογάν πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου : Έχουμε τρελάνει την Ελλάδα . Ο Χάφταρ δεν έχει καμία αξία

Επιθετικός και ειρωνικός εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν κατά την αναχώρησή του από την Τουρκία προς την Γερμανία όπου θα συμμετάσχει στην Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, στις 15.00 το μεσημέρι.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, εμφανώς ενοχλημένος για την πρόσφατη επίσκεψη του Στρατάρχη Χαφτάρ στην Αθήνα, υποστήριξε  πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση επειδή δεν προσκλήθηκε στη σύσκεψη, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως η «Τουρκία έχει τρελάνει την Ελλάδα»!

Ο Ερντογάν κατηγόρησε  τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη  ότι  «παίζει λάθος το παιχνίδι» και ότι  «τα βήματα που κάνει δεν είναι σωστά».

«Η Ελλάδα είναι σοβαρά ενοχλημένη επειδή δεν έχει προσκληθεί στη Γερμανία. Ήδη οι συμφωνίες που είχαμε υπογράψει με τη Λιβύη τους είχαν τρελάνει. Η Ελλάδα μπήκε σε μια λογική ρεβανσισμού ‘’τι να κάνουμε με ποιον να συμφωνήσουμε για να πάρουμε γυρίσουμε το παιχνίδι’’. Όμως ο Χάφταρ δεν έχει καμία αξία. Ο Σάρατζ όμως είναι ένας ηγέτης αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε σχέση με την επίσκεψη Χάφταρ στην Ελλάδα ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε πως δεν υπήρχε κανένας λόγος να τον συναντήσει η ελληνική κυβέρνηση από τη στιγμή που αναγνωρισμένος ηγέτης από τον ΟΗΕ στη Λιβύη είναι Σάρατζ.

«Βρήκαν μια φόρμουλα. Κάλεσαν τον Χάφταρ στην Ελλάδα . Ο ίδιος πήγε εκεί, πόζαραν και έκαναν συναντήσεις αφού δεν είχαν προσκληθεί με την προσπάθεια να δουν που θα οδηγήσει αυτό. Θα δούμε τι θα κάνει ο Χάφταρ στη Γερμανία. Αλλά ο Μητσοτάκης το παιχνίδι το παίζει λάθος, δεν κάνει ορθά βήματα. Δεν ξεκίνησε καλά σε αυτή την διαδικασία. Και στις σχέσεις με την Τουρκία δεν κάνει καλά βήματα. Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ μιλήσαμε μαζί του 1,5 ώρα του εξηγήσαμε πράγματα όμως φαίνεται πως τα βήματα που γίνονται δεν είναι σωστά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή