Έκπληξη για τους αναλυτές η ανακοίνωση ζημιών ύψους 832 εκατ. ευρώ από τη Deutsche Bank

Νέα ζημιά ύψους 832 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο του 2019 παρουσιάζει η Deutsche Bank με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της να συνεχίζει να είναι βαρίδι στην ανάκαμψη της γερμανικής τράπεζας.

Η ανακοίνωση της τράπεζας προκάλεσε έκπληξη στους αναλυτές που ανέμεναν καθαρή ζημία ύψους 778 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Την αντίστοιχη περίοδο του 2018 η  Deutsche Bank είχε αναφέρει καθαρό κέρδος 229 εκατ., ενώ το δεύτερο τρίμηνο του 2019 είχε απώλειες 3,15 δισ. ευρώ.

Η γερμανική τράπεζα αντιμετωπίζει πρόστιμα ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένο ανταγωνισμό στην αγορά, χαμηλότερο μερίδιο αγοράς τόσο στην εμπορική όσο και στην επενδυτική τραπεζική, καθώς και μια σειρά αλλαγών στη διοίκηση.

Ο Christian Sewing, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank δήλωσε: «Παρά το ότι έχουμε ξεκινήσει την πιο ολοκληρωμένη αναδιάρθρωση της τράπεζας μας σε σχεδόν δύο δεκαετίες, πραγματοποιήσαμε κέρδη στις τέσσερις βασικές δραστηριότητές μας κατά τη διάρκεια του τριμήνου και αυξήσαμε τα δάνεια και τα περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Καμία δημοσίευση για προβολή