Έκρηξη ανομίας με στόχο την ομαλότητα – Η αντιπολίτευση κύριος στόχος των «συνεχιστών των αγώνων του Κουφοντίνα»

Στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα μεταφέρεται η ασφάλεια των πολιτών και η ομαλή πολιτική ζωή στη χώρα, καθώς οι «κουκουλοφόροι» δρουν  ανενόχλητοι ως «παράγοντες» της δημόσιας ζωής και η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα εξτρεμισμού, βίας και ανωμαλίας που τείνουν να γίνουν ρουτίνα στην καθημερινότητα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Οκτώ μεγάλα χτυπήματα την τελευταία εβδομάδα – εκ των οποίων τρία νέα επεισόδια μέσα σε 24 ώρες – που συνδέονται άμεσα με το «κόκκινο νήμα των αγώνων» του τρομοκράτη της «17Ν» πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, απειλούν να δυναμιτίσουν το κλίμα προς τις Ευρωεκλογές.

Μετά την καταδρομική επίθεση με μολότωφ και καπνογόνα εναντίον των ΜΑΤ που φυλάσσουν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, ακολούθησε η συμβολική επίθεση με μπογές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα και χθες βράδυ η δίδυμη επίθεση σε συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στις οποίες παρίσταντο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην αρχηγός της (και νυν επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της) Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Το γεγονός ότι οι αντιεξουσιαστές επιλέγουν ως στόχους τους κυρίως την αντιπολίτευση δεν μένει απαρατήρητο από τους αναλυτές, όπως και ότι με την ανοχή της κυβέρνησης ξυπνά ο εφιάλτης της τρομοκρατίας, αφού πλέον οι «μπαχαλάκηδες» αναβαθμίζουν εαυτούς σε «συνεχιστές των αγώνων του Κουφοντίνα», στο όνομα του οποίου δρουν: «Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων», αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι επικεφαλείς της Κρατικής Ασφάλειας «βλέπουν» κλιμάκωση των καταδρομικών επιθέσεων, ενδεχόμενες καταλήψεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας βλέπουν οι αναλυτές της μετά τα οκτώ μεγάλα χτυπήματα της τελευταίας εβδομάδας. Πλέον στόχοι των κουκουλοφόρων γίνονται πολιτικές εκδηλώσεις και οι φόβοι των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ έχουν να κάνουν με τις επικείμενες προεκλογικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το σχέδιο των αρχών Ασφαλείας αποδεικνύεται διάτρητο, καθώς δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από την πλευρά των ατυνομικών δυνάμεων, οι οποίες δεν έχουν προχωρήσει ούτε σε μια σύλληψη!

Η Νέα Δημοκρατία και κορυφαία στελέχη της, έκαναν λόγο για «μία ακόμη πράξη βίας, από τις πολλές που ζούμε επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ». Επισημάνθηκε δε, πως ενέργειες σαν και τις χθεσινές “διαταράσσουν την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα”, θέτοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προ των ευθυνών του για το γενικότερο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Κορυφαίοι παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΚΙΝ.ΑΛ. καυτηριάζουν το καθεστώς ανομίας που τείνει να εξελιχθεί σε καθημερινότητα το τελευταίο διάστημα, καθώς οι κουκουλοφόροι δρουν ανεξέλεγκτα και πραγματοποιούν επιθέσεις δίχως να υπολογίζουν κανέναν, αφού δεν έχουν συνέπειες, διαταράσσοντας  την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: [home]