‘Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τη Μόρια. Εξετάζεται ακόμη και εμπρησμός από εξωγενείς παράγοντες

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να εκτιμηθεί η δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μόρια, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο ΚΥΤ και την εξέγερση των 13.000 προσφύγων και μεταναστών που διέμεναν εκεί.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέοντας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Σημειώνεται πως στη Μόρια μετέβη ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής, Μάνος Λογοθέτης, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί.

Μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές είναι ιδιαίτερα ανήσυχες, καθώς το ΚΥΤ έχει υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο τι θα γίνουν οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που το εγκατέλειψαν και αυτή τη στιγμή βρίσκονται κυριολεκτικά στον δρόμο. Μάλιστα, αγωνία επικρατεί και για τα τουλάχιστον 35 κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί στην εν λόγω δομή.

Στην κυβέρνηση εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα  για το πως ξέσπασε η φωτιά στη Μόρια, που κατέστρεψε το ΚΥΤ. Ένα από τα ενδεχόμενα αυτά είναι και του εμπρησμού από εξωγενείς παράγοντες!

H Λέσβος θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την καταστροφή στη Μόρια τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε σημερινές του δηλώσεις ( ΣΚΑΙ ).

Καμία δημοσίευση για προβολή