Εκτός Επιτροπής Ανταγωνισμού και με τη ''βούλα'' του νόμου η Βασιλική Θάνου

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο ψηφισμένος νόμος που μεταξύ άλλων προβλέπει συγκεκριμένα ασυμβίβαστα για την επιλογή του πρόεδρου και των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ως εκ τούτου εκτός της Επιτροπής τίθεται πλέον η Βασιλική Θάνου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ΦΕΚ:

Η ιδιότητα του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του μέλους (τακτικού ή αναπληρωματικού) της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι ασυμβίβαστη με την οποιαδήποτε μορφής κατοχή θέσης ή ανάθεση καθηκόντων ή απόσπαση ή άλλως απασχόληση στο γραφείο του πρωθυπουργού ή σε γραφείο της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού ή σε γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή σε πολιτικό γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ή σε γραφείο Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου, για μια πενταετία μετά την λήξη της εν λόγω κατοχής θέσης ή της ανάθεσης ή της απόσπασης ή της απασχόλησης αντιστοίχως , συμπεριλαμβανομένων της απόσπασης υπαλλήλου ή της κατοχής θέσης μετακλητού υπαλλήλου, συμβούλου, συνεργάτη ή έμμισθου/άμισθου προϊστάμενου σε ένα από τα ως άνω γραφεία ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Προ ημερών η κα. Θάνου διαμήνυε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί καθώς και ότι δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τη θέση της, κάνοντας λόγο για προσπάθεια βίαιης αποπομπής της. Δείτε το ΦΕΚ:

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ