Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ ο Κοτζιάς- Ούτε η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ θα μετάσχει στις εκλογές

Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και «αρχιτέκτονας» της Συμφωνίας των Πρεσπών, Νίκος Κοτζιάς, καθώς η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, με ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνει τη ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ, η κίνηση “δεν θα μετάσχει στις εκλογές της 7ης Iουλίου. Καλούμε μέλη και στελέχη μας, φίλες και φίλους, συμμαχήτριες και συμμαχητές να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουλίου δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά, σύμφωνα με τη συνείδησή τους”.

Στη συνέχεια ακολουθούν μύδροι κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρεται συγκεκριμένα: “Το ΠΡΑΤΤΩ από τις 17 Ιανουαρίου του 2019 διατύπωσε στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση συνεργασίας ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Πρόταση που δεν απαντήθηκε επί μήνες, παρά μόνο μετά από μια νέα συνάντηση στις 3.6.19. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του ΠΡΑΤΤΩ, σ’ αυτές ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβανόταν ο Πρόεδρός του.

Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια. Σε επιστολή της ΠΓ του ΠΡΑΤΤΩ προς την ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η λύπη μας για τον τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε τον τελευταίο χρόνο από το κυβερνών κόμμα: ευλυγισία απέναντι σε «νεοαποκτηθέντες» συνεργαζόμενους, εχθρότητα απέναντί μας. Η αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας, που την μετατρέπει σε πρόβλημα. Οφείλει να είναι, και είναι, η λύση”.

Προφανώς, ο κ. Κοτζιάς περίμενε να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Με το που «έκλεισαν» αυτά, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, και ο πρώην ΥΠΕΞ, ή κάποιο άλλο στέλεχος της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, δεν βρισκόταν σε αυτά, «απασφάλισε», ανακοινώνοντας εκείνος το «διαζύγιο» των δύο πλευρών.

Κοτζιάς: «Αθλιότητες» τα δημοσιεύματα ότι θα συνεργαστώ με Βαρουφάκη

[more]

Σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», δημοσιεύματα ήθελαν τον Νίκο Κοτζιά να συνεργάζεται στις επικείμενες εκλογές με τον Γιάνη Βαρουφάκη και το Μέρα 25. Ο ίδιος άλλωστε, ο κ. Βαρουφάκης, είχε πει τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν θα επιδιώξει συνεργασίες με πολιτικές κινήσεις στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, αλλά συνεργασίες με πρόσωπα.

Όπως ανέφερε σε επικοινωνία του με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ενδεχόμενη συνεργασία της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο κ. Κοτζιάς χρησιμοποίησε, μάλιστα, τη λέξη «αθλιότητες».

[/more]

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Καμία δημοσίευση για προβολή