Εμπορικός Πόλεμος – Οι Κινέζοι Επιδιώκουν Ηρεμία

Έπειτα από την κλιμάκωση την Παρασκευή με τις εκατέρωθεν απειλές Κίνας και Trump για δασμούς και κυρώσεις, υψηλός στέλεχος των διαπραγματεύσεων δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα αναζητάει και επιδιώκει έναν ήρεμο διάλογο με τις ΗΠΑ.

«Είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε το πρόβλημα με ηρεμία μέσω διαπραγματεύσεων και συνεργασίας» ανέφερε ο αντιπρόεδρος Liu He. Πρόσθεσε πως είναι αντίθετος στην κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου και πώς δεν είναι προς το συμφέρων της Κίνας, των ΗΠΑ και ούτε του υπόλοιπων χωρών.

Ο Κινέζος είπε ότι η Κίνα δημιουργεί συνθήκες κατάλληλου περιβάλλοντος ώστε να καλωσορίσει όλου τους ξένους επενδυτές συμπεριλαμβανομένου και των Αμερικάνων.

Ο Ιαπωνικός Δείκτης Nikkei, o Νότια Κορεάτικος Kospi και ο Κινεζικός δείκτης Shanghai έκλεισαν αρνητικά 2,17%, 1,64% και 1,17 αντίστοιχα. Μετά τις δηλώσεις τα futures του Ιαπωνικού Nikkei βρίσκονται 1,40% θετικά (275 μονάδες).

Τα χρηματιστήρια της Ευρώπης κινούνται ελαφρώς κάτω προσπαθώντας να γυρίσουν θετικά. Ο Γερμανικός Δείκτης DAX, ο Γαλλικός CAC, o Ιταλικός FTSE MIB, ο Ισπανικός IBEX χάνουν 0,30% έως 0,50%. Ενώ ο Αγγλικός Δείκτης FTSE 100 0,50%.

Ελαφρώς θετικά βρίσκονται αυτήν την ώρα τα futures της Αμερικής με άνοδο έως 0,50%.

Ο Χρυσός μαζεύει από τα υψηλά 5ετίας που έκανε σήμερα και βρίσκεται στα 1522$ (υψηλό ημέρας και 5ετίας 1555$)