Εν μέσω κορύφωσης της τουρκικής προκλητικότητας ο Ακάρ προαναγγέλλει ελληνοτουρκική συνάντηση στην Άγκυρα

Συνάντηση με Έλληνες αξιωματούχους στην Άγκυρα μέσα στις επόμενες ημέρες προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ «προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που οδήγησαν σε κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών τις προηγούμενες ημέρες».

«Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα μέσω τέτοιων συναντήσεων. Συνεχίζουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακάρ, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», κατά την επίσκεψή του στην Αδριανούπολη, συνοδευόμενος από ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

«Ενημερώσαμε την Ελλάδα ότι είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε την τέταρτη κατά σειρά συνάντηση στην Άγκυρα. Περιμένουμε από την ελληνική πλευρά να συμμετάσχει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Και μάλιστα ο υπουργός άμυνας επέκρινε την ελληνική ρητορική για τα ζητήματα της Μεσογείου: «Ακούστηκαν πολλά τις τελευταίες μέρες, ότι δεν μπορεί η Τουρκία να έχει τέτοιες απαιτήσεις και δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια της Μεσογείου. Όσοι τα λένε ας δουν καλύτερα την ιστορία τους, την ιστορία μας, την ιστορία της Ανατολικής Μεσογείου, τον ρόλο μας και τον ρόλο τους. Τα στρατεύματά μας ήταν και είναι εκεί, υπερασπίζονται τους προγόνους μας και το παρελθόν μας, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί!».

«Ζητούμε από όλους να είναι πιο προσεκτικοί στο τι δηλώνουν», συνέχισε.

Καμία δημοσίευση για προβολή