Ερωτήματα δημιουργεί περίεργος διαγωνισμός για τους χώρους φωτοτυπιών του Πρωτοδικείου

Προβληματισμό και ερωτηματικά δημιουργεί στους εμπλεκόμενους με το χώρο της δικαιοσύνης η προκήρυξη διαγωνισμού από το ΤΕΘΑ για τη μίσθωση χώρων του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών, προκειμένου να λειτουργήσουν ιδιώτες φωτοτυπικά μηχανήματα. Και τούτο διότι στους χώρους των Δικαστηρίων ήδη δραστηριοποιούνται φωτοτύπες εδώ και είκοσι χρόνια με βάση τις άδειες που τους είχε χορηγήσει ο ΔΣΑ και τις είχε επικυρώσει το ίδιο το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Αθηνών.

Το ΤΕΘΑ μετά από είκοσι έτη θυμήθηκε ότι είναι “παράνομοι”, καθιστώντας όσους έχουν βάλει τις υπογραφές τους στις άδειες, μεταξύ των οποίων και ο τέως υφυπουργός ΥΕΘΑ κος Κουβέλης (!!) επίσης ως «παράνομους».

Οι μέχρι σήμερα εκμεταλλευτές των μηχανημάτων καταγγέλλουν ότι ο διαγωνισμός αυτός είναι εμπνεύσεως στενού συνεργάτη του κ.Καμμένου,  και υλοποιείται από αξιωματικούς του ΤΕΘΑ, που δείχνουν ανεξήγητο υπερβάλλοντα ζήλο για να εκδιωχθούν πάση θυσία οι νόμιμοι εκμεταλλευτές των μηχανημάτων. Κατά τους ίδιους, τα μισθώματα που ζητούνται και κυμαίνονται από 1.500€ – 3.000€ είναι εξωπραγματικά (ενώ για δύο κυλικεία το ΤΕΘΑ ζητά 800€, γεγονός που ξενίζει και δημιουργεί διάφορους συνειρμούς), ενώ ο καθορισμός συγκεκριμένου τύπου μηχανήματος κόστους τουλάχιστον 15.000€ φωτογραφίζει συγκεκριμένες εισαγωγικές εταιρίες οι οποίες και θα αλώσουν το χώρο της Δικαιοσύνης με ανειδίκευτους σε νομικά έγγραφα εργαζόμενους των 400€.

Επισημαίνουν δε με νόημα ότι, θα ζητηθεί η Εισαγγελική παρέμβαση, εάν οι πλειοδότες ή εργαζόμενοι σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το ΤΕΘΑ, διότι δεν υπάρχει όρος στο διαγωνισμό, όπως σε άλλες συμβάσεις, με τον οποίο αποκλείονται μέλη της οικογένειας υπηρετούντων στο ΤΕΘΑ, ενώ κάποιοι εκμεταλλευτές δεν αποκλείουν, να εργαστούν ως προσωπικό των εισαγωγέων, υποστηρικτές των ΑΝΕΛ!   

Με δήλωση του στο economicο.gr o πληρεξούσιος Δικηγόρος των φωτοτυπών Νικόλαος Δεληγιάννης επισήμανε ότι ο Διαγωνισμός αυτός έχει ανασταλεί με τρείς προσωρινές διαταγές Προέδρων Πρωτοδικών, και ότι το ζήτημα θα λυθεί προσωρινά στις 21.09.2018 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών οπότε και συζητείται η αίτηση ανάκλησης αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία επετράπη τελικά η διενέργεια του διαγωνισμού.

Διαβάστε την ανακοίνωση των φωτοτυπών για το θέμα, και κρίνετε εάν δικαίως 20 οικογένειες θα βρεθούν στο δρόμο με διαβλητό, όπως υποστηρίζεται, διαγωνισμό. 

Περισσότερα σε λέξεις

“Ανακοίνωση

Είμαστε 20 επαγγελματίες που δραστηριοποιούμαστε στα Δικαστήρια της πρώην Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ).

Είμαστε 20 οικογένειες που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να ασκούμε την δραστηριότητά μας με συνέπεια και αποτελεσματικότητα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και δη της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών των δικαστηρίων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην απονομή της δικαιοσύνης.

Την εν λόγω δραστηριότητα την ασκούμε συνεχώς επί πολλά συναπτά έτη, με πρωτοβουλία και επί τη βάσει έγγραφων αδειών και εγκρίσεων των οργάνων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και του Πρωτοδικείου – Εισαγγελίας Αθηνών, σε κάθε δε περίπτωση επί τη βάσει μιας σταθερής επί μακρόν διοικητικής πρακτικής των ανωτέρω δημόσιων αρχών, παρέχοντας αδιάλειπτα υπηρεσίες αναπαραγωγής φωτοαντιγράφων στους δικηγόρους και εν γένει στους συναλλασσόμενους με τις δικαστικές υπηρεσίες του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών.

Τα αρμόδια όργανα του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας συναίνεσαν στην παροχή της εν λόγω υπηρεσίας σε προκαθορισμένους χώρους εντός των δικαστικών κτιρίων, είτε ρητά είτε σιωπηρά αποδεχόμενα επί σειρά ετών τη διαρκή παρουσία και λειτουργία των επιχειρήσεών μας εντός των κτιρίων, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών, διότι προφανώς έκριναν ότι η παροχή υπηρεσιών αναπαραγωγής αντιγράφων δικογράφων και εν γένει δικαστικών εγγράφων είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία των δικαστηρίων. Τακτική που ακολουθείται και σε άλλα δικαστικά μέγαρα Εφετείο – Πταισματοδικείο κλπ. τα οποία λειτουργούν κάτω από το ίδιο καθεστώς αδειών.

Πιστεύαμε και πιστεύουμε μέχρι σήμερα βασίμως ότι τόσο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών όσο και τα όργανα του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών έπρατταν τα ανωτέρω στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.Όμως, εδώ και δύο χρόνια μεγάλες εταιρίες που διαθέτουν κεφάλαια και δυνατότητα παρεμβάσεων μέσω φωτογραφικών διαγωνισμών θέλουν να «πατήσουν» πόδι στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Αθηνών, μέσω του ΤΕΘΑ. Στην προσπάθεια τους αυτή βρίσκουναρωγούς δυστυχώς θεσμικά πρόσωπα που δεν έχουναντιληφθεί προφανώς τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που πιέζουν να εκδιωχθούμε «νομιμοφανώς» από το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία.

Έτσι προκηρύσσονται διαγωνισμοί με φωτογραφικές διατάξεις για την παροχή συγκεκριμένου και μόνο τύπου μηχανήματος (!!!), ενώ παράλληλα προβλέπονται εξωπραγματικά μισθώματα, με βάση αναξιόπιστες οικονομικές μελέτες, αφού βασίζονται σε υποθετικά οικονομικά δεδομένα τα οποία εάν ίσχυαν τώρα θα ήμασταν μεγιστάνες του πλούτου. Μάλιστα, τέτοιες μελέτες χρησιμοποιήθηκαν για να παραπλανηθεί Δικαστής Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, και για το λόγο αυτό σύντομα θα κληθεί κάθε εμπλεκόμενος, να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Απόδειξη της εξωπραγματικής τιμής εκκίνησης των μισθωμάτων, αποτελεί το γεγονός ότι σε διαγωνισμό του ΤΕΘΑ για την μίσθωση κυλικείου του υπογείου του κτηρίου 16 και του κυλικείου του ΤΕΘΑ, δηλαδή για αμιγώς εμπορικές επιχειρήσεις με πολλαπλάσια δυνατότητα κέρδους, και χωρίς μάλιστα υποχρέωση διατίμησης, εκτός του εμφιαλωμένου νερού και του τοστ με ζαμπόν – τυρί, έχει τεθεί ως τιμή εκκίνησης του μισθώματος το ποσό των 800€ και για τα δύο κυλικεία, ενώ για τα φωτοτυπικά μηχανήματα του κτηρίου 16, με προκαθορισμένη τιμή μονάδας 0,07 λεπτά η τιμή εκκίνησης είναι στο ποσό των 3.000!

Ενδεικτικά να αναφέρουμε στον μέσο όρο στα κτήρια οι τιμές εκκίνησης είναι 1800 ευρώ τον μήνα (+3,6% χαρτόσημο υπέρ ΟΓΑ) αναπροσαρμοσμένο κατά + 1% τουλάχιστον ετησίως βάσει του Δείκτη τιμών, και όλα αυτά σε πενταετές μίσθωμα. Αντισυνταγματικά επίσης καθορίζει και τιμή πώλησης κλειστό και για τα 5 χρόνια 0,07 (μαζί με το ΦΠΑ), αφούαντικείμενο του διαγωνισμού είναι η μίσθωση και όχι η παροχήυπηρεσιώνφωτοτυπησης!!.

Εν  όψει των ανωτέρω γνωρίζουμε προς αποκατάσταση της αληθείας:

  1. Δεν έχουμε εγκατασταθεί χωρίς δικαίωμα. Ο Δ.Σ.Α. γνωρίζει καλύτερα.Άλλωστε εάν φέρει κάποιος ευθύνη για την υπάρχουσα κατάσταση είναι ο Σύλλογος, Προφανώς και θα προασπίσουμε τα δικαιώματα μας ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων, εάν τελικά αναγκαστούμε να βρεθούμε στο δρόμο.
  2. Εάν είμαστε παράνομοι, τότε μήπως έχουν παρανομήσει όλοι οι προηγούμενοι Πρόεδροι της Διοίκησης του Πρωτοδικείου που έχουν βάλει τις υπογραφές τους στις άδειες μας; Δεν νομίζουμε ότι έχουν διωχθεί πειθαρχικά ή ποινικά για αυτή τους την ενέργεια.
  3. Είναι αναληθές ότι δήθεν δεν θέλουμε να πληρώσουμε ούτε το ρεύμα. Ο αξιότιμος πρόεδρος της Διοίκησης του Πρωτοδικείου έχει αρνηθεί να μας γνωρίσει τον κωδικό πληρωμής ρεύματος!!
  4. Μια πρωτοφανή και όλως άδικη απόφαση ενός Δικαστή, δεν μπορεί να ανατρέψει την κρίση των προηγούμενων τριών συναδέλφων του που είχαν κρίνει διαφορετικά και μάλιστα τεκμηριωμένα για τη νομιμότητα των επιχειρημάτων μας.
  5. Θα σας φανεί παράδοξο, αλλά δεν έχετε ενδεχομένως σκεφθεί γιατί το κέρδος μας είναι περιορισμένο. Δουλεύουμε στην ουσία 9.00-14.00, περίπου 7 μήνες το χρόνο λόγω των δικαστικών διακοπών, με αποτέλεσμα όντως να πρέπει να κοστολογήσουμε την φωτοτυπία πιο ακριβά σε σχέση με συναδέλφους μας που έχουν πόστα απέναντι από Πανεπιστημιακές Σχολές οι οποίοι μάλιστα εμπορεύονται και άλλα προϊόντα , με τους οποίους άδικα συγκρινόμαστε. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τις τιμές σε άλλα δικαστικά μέγαρα τα οποία λειτουργούν κάτω από το ίδιο καθεστώς είναι διπλάσιες από τις τιμές που πουλάμε σήμερα πχ Δικαστικό μέγαρο Πειραιά 0,15λεπτα, Εφετείο Αθηνών 0,8 λεπτά.
  6. Ας μας εξηγηθεί πως μπορεί κάποιος να ανταποκριθεί στο ληστρικό μίσθωμα που ζητείται, να πληρώσει τους φόρους του, τον ΕΦΚΑ να πληρώσει  προμηθευτές και στο τέλος ότι μείνει, δηλαδή ξεροκόμματα, να ταΐσειτην οικογένεια του. Ισοπέδωση προς τα κάτω, όπως σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες;
  7. Θέλουμε να συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό, εάν κριθεί με τελεσίδικη απόφαση ότι έχει αρμοδιότητα το ΤΕΘΑ, που κατά τη γνώμη μας δεν έχει, αλλά με δίκαιους όρους στους οποίουςθα μπορεί να ανταποκριθεί αδιακρίτως ο κάθε Έλληνας πολίτης.

Σήμερα ξεκινάμε ένα αγώνα μέχρις εσχάτων για τον οποίο επιζητούμε την κατανόησή και στήριξή σας. Δεν θέλουμε να δυσχεράνουμε το έργο των μαχόμενων δικηγόρων, αλλά μέχρι να δικαιωθούμε δικαστικά, είμαστε υποχρεωμένοι να αναπτύξουμε συλλογική αντίδραση έναντι ενός οργανωμένου σχεδίου ανατροπής της ζωής μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή