Ενώ «Μένουμε Σπίτι» οφείλουμε να διαχωρίσουμε την πραγματική από την «συναισθηματική» ανάγκη κατανάλωσης τροφής

Καθώς όλος ο πλανήτης προσπαθεί να περιορίσει την πανδημία του κοροναϊού και της ασθένειας COVID-19, οι περισσότεροι από εμάς αισθάνονται ολοένα και περισσότερο άγχος.

Όταν δημιουργούνται αγχωτικές συνθήκες τέτοιου μεγέθους συχνά εμφανίζονται σημαντικές αλλαγές στη διατροφική συμπεριφορά του ανθρώπου, αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.

Προσθέτει ότι χαρακτηριστικότερη όλων είναι το λεγόμενο «συναισθηματικό» φαγητό, όπου αυξάνεται η κατανάλωση τροφής σε μια συνειδητή ή ασυνείδητη προσπάθεια να ελέγξουν ή να μετριαστούν τα αρνητικά συναισθήματα.

Τέτοιες συμπεριφορές πιστεύουν οι ειδικοί έχουν «σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή