Ενώ «Μένουμε Σπίτι» οφείλουμε να διαχωρίσουμε την πραγματική από την «συναισθηματική» ανάγκη κατανάλωσης τροφής

Καθώς όλος ο πλανήτης προσπαθεί να περιορίσει την πανδημία του κοροναϊού και της ασθένειας COVID-19, οι περισσότεροι από εμάς αισθάνονται ολοένα και περισσότερο άγχος.

Όταν δημιουργούνται αγχωτικές συνθήκες τέτοιου μεγέθους συχνά εμφανίζονται σημαντικές αλλαγές στη διατροφική συμπεριφορά του ανθρώπου, αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.

Προσθέτει ότι χαρακτηριστικότερη όλων είναι το λεγόμενο «συναισθηματικό» φαγητό, όπου αυξάνεται η κατανάλωση τροφής σε μια συνειδητή ή ασυνείδητη προσπάθεια να ελέγξουν ή να μετριαστούν τα αρνητικά συναισθήματα.

Τέτοιες συμπεριφορές πιστεύουν οι ειδικοί έχουν «σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ