Ένταση στο hotspot της Σάμου. Μετανάστες έβαλαν φωτιές. Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στο νησί

Ανησυχία επικρατεί στα κυβερνητικά κλιμάκια μετά τα χθεσινά, εκτεταμένα επεισόδια στο hotspot της Σάμου, Η κατάσταση στον καταυλισμό παραμένει έκρυθμη και όλοι φοβούνται ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη βίας όπως κατ επανάληψη έχει συμβεί στη Μόρια.

Συγκεκριμένα,  χθες  τυλίχτηκε στις φλόγες τμήμα του κοντά στην κάτω πύλη και χρειάστηκε να παρέμβει η πυροσβεστική, από κοινού με αστυνομικές δυνάμεις για να πετύχουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τα γεγονότα που κορυφώθηκαν με τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 10 το βράδυ, ξεκίνησαν αργά το απόγευμα μέσα στο κέντρο της πόλης της Σάμου, όταν Αφγανοί συγκρούστηκαν για άγνωστους λόγους με Σύρους. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων με αιχμηρά αντικείμενα, μάλλον μαχαίρια, και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται, ενώ ακόμα τρεις μετανάστες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Τη νύχτα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κατέβαλαν προσπάθειες να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στο ΚΥΤ, αλλά και σε γειτονικές περιοχές.

Με απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων Α/θμιας και Β/ μιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ειδικά σχολεία) της πόλεως Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος, δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή