Ένταση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία με την άφιξη του νέου έτους – “Ανταλλαγή” πυραύλων και drones εκατέρωθεν

Χθες ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, διεμήνυσε πως θα "εντατικοποιηθούν" τα Ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, σε αντίποινα για τον άνευ προηγουμένου Ουκρανικό βομβαρδισμό της Ρωσικής πόλης Μπέλγκοροντ (κοντά στην Ανατολική Ρωσο-Ουκρανική μεθόριο) το περασμένο Σάββατο με 25 νεκρούς, ανάμεσά τους πέντε παιδιά.

Tu-95MS- Επίθεση στο Κίεβο, Ουκρανία

Νέα πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία κατά της Ουκρανικής πρωτεύουσας διεξήγαγε χθες βράδυ η Ρωσία, με το Κίεβο να συνταράσσεται από εκρήξεις, παράλληλα με συντρίμμια που έπεσαν σε πολλές συνοικίες της πόλης από την κατάρριψη κάποιων από τους πυραύλους.

Η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας του Κιέβου ανακοίνωσε μέσω της εφαρμογής κρυπτογραφημένων άμεσων μηνυμάτων Telegram, ότι ενεργοποιήθηκε εκ νέου η αντιαεροπορική άμυνα για να αντιμετωπίσει πυραυλική επίθεση.

Λίγες ώρες νωρίτερα, οι Ουκρανικές αρχές ανακοίνωναν Ρωσική επιδρομή με drones. Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, στάλθηκαν να πλήξουν την ουκρανική πρωτεύουσα 35 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα-καμικάζι Ιρανικού σχεδιασμού, τα οποία όπως διαβεβαίωσαν καταρρίφθηκαν όλα ανεξαιρέτως.

Ωστόσο ταυτόχρονα, η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία προειδοποίησε πως απογειώθηκαν Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά και κήρυξε συναγερμό πρακτικά σε όλη τη χώρα. Αναφέρθηκε σε “απειλή εκτοξεύσεων πυραύλων cruise από αεροσκάφη Tu-95MS“, τουλάχιστον 16 από τα οποία “βρίσκονται στους αιθέρες”.

Πέρα από τις απογειώσεις από Ρωσικές αεροπορικές βάσεις στην Αλένια (Βορειο-Δυτικά) και Ένγκελς (νοτιοδυτικά) για τις οποίες έκανε λόγο η Ουκρανία, αναφέρθηκε επίσης σε άλλα στρατηγικά βομβαρδιστικά Τουπόλεφ που απογειώθηκαν από τη ρωσική βάση Τσαϊκόβκα, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Οι Ουκρανικές αρχές έκαναν επίσης λόγο περί εξόδων Τουπόλεφ Tu-95 – βομβαρδιστικών αεροσκαφών σχεδιασμένων τη Σοβιετική εποχή – την περασμένη Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία η Μόσχα εξαπέλυσε σειρά συνδυασμένων πληγμάτων σε Ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.

Χθες ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, διεμήνυσε πως θα “εντατικοποιηθούν” τα Ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, σε αντίποινα για τον άνευ προηγουμένου Ουκρανικό βομβαρδισμό της Ρωσικής πόλης Μπέλγκοροντ (κοντά στην Ανατολική Ρωσο-Ουκρανική μεθόριο) το περασμένο Σάββατο με 25 νεκρούς, ανάμεσά τους πέντε παιδιά. Οι Ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης σε σειρά πληγμάτων καθώς ξημέρωνε η Πρωτοχρονιά, με το Κίεβο να κάνει λόγο για αριθμό-ρεκόρ Ρωσικών drones.

Καμία δημοσίευση για προβολή