Έντεκα χρόνια επόπτες και ελεγκτές δεν είχαν πάρει είδηση τα “μαγειρέματα” της Folli Follie

Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γιάννης Δραγάτσης αναρωτιέται τι έκανε ο εποπτικός και ελεγκτικός μηχανισμός της χώρας τα έντεκα χρόνια που η Folli Follie «μαγείρευε» τους ισολογισμούς της.

Από το βούλευμα που διατάχθηκε σχετικά με  τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμα τεσσάρων μελών του ΔΣ (σύνολο επτά προσώπων), φαίνεται καθαρά πως τουλάχιστον από το 2007, νοθευόταν η οικονομική εικόνα της εταιρίας. Αυτό, όπως λένε νομικές πηγές δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες –πέραν των μετόχων βέβαια- και για τους εποπτικούς μηχανισμούς.

Τα όσα λοιπόν αναφέρονται στο βούλευμα σκιαγραφούν και τη στόχευση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση για την εξέλιξη της έρευνας αλλά και για το ποιοι βρίσκονται στο εισαγγελικό μικροσκόπιο για τυχόν διάπραξη αδικημάτων:

– Ευθύνες για απάτη, χειραγώγηση και ξέπλυμα αναζητούνται στην οικογένεια Κουτσολιούτσου αλλά και στους άλλους δύο βασικούς μετόχους

-Στην ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων) η οποία ελέγχει τους ισολογισμούς που όπως προκύπτει –από όσα αναφέρονται στο βούλευμα- ήταν αλλοιωμένοι επί σειρά ετών και βάθος χρόνου που φτάνει τουλάχιστον στο 2007.

-Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την ευρύτερη στάση της για τα χρόνια που προηγήθηκαν του ισολογισμού του 2017 και για την άσκηση του εποπτικού ρόλου της.

-Ευθύνες των αναδόχων των ομολογιακών δανείων αλλά και των χρηματιστηριακών εταιριών που προώθησαν το ομολογιακό δάνειο της εταιρείας.

-Ευθύνες διαχειριστών Private Banking και διαχειριστών funds που προωθούσαν  αγορές και πωλήσεις.

-Ευθύνες τραπεζών για τα δάνεια που χορηγούσαν στην Folli Follie χωρίς να ελέγχουν τους ισολογισμούς της εταιρείας.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή