Εντονη δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη. “Αδειάζει” τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και ο τομέας Δικαιωμάτων. “Μη αποδεκτές οι απόψεις του”

Αυτή τη φορά το κλίμα φαίνεται ότι είναι πολύ βαρύ για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, ο οποίος, δείχνει να μην  διδάχτηκε τίποτα από την ιστορία με τον κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο οποίος κυριολεκτικά είδε τη δημοφιλία του να εκτοξεύεται μετά την επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις παραμονές των Ευρωεκλογών.

Αυτό που προκάλεσε την έντονη ενόχληση – ως δυσφορία την περιγράφουν κάποιοι – των συναδέλφων του στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι με τον χυδαίο τρόπο με τον οποίον επιτέθηκε στην κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, στην πραγματικότητα μετέτρεψε τη Νέα Δημοκρατία από απολογούμενη για την υπόθεση του διορισμού διοικητών νοσοκομείων σε επιτιθέμενη και, μάλιστα, δικαίως.

Μετά από ένα ζωηρό παρασκήνιο, ο Τμήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε αργά χθες  ανακοίνωση με την οποία  “άδειασε” κυριολεκτικά τον κ. Πολάκη για την τελευταία παρέμβασή του.

«Η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες», σημειώνεται στην ανακοίνωση, που καταλήγει ως εξής: «Άλλωστε, η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:

Η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να «δανειζόμαστε» από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους. Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι, σε χυδαιότητες με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς. Άλλωστε, η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα.

“Δεν του έγινε μάθημα η ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ και η πριμοδότηση στη Νέα Δημοκρατία με την υπόθεση του Στέλιου Κυμπουρόπουλο, ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να του στείλει λουλούδια για τον αριθμό ψήφων που έλαβε για την ευρωβουλή”, ανέφεραν την ίδια ώρα  στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάποιοι, εξ αυτών, δε, και μάλιστα όχι απαραίτητα από το χώρο της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, εκτιμούν ότι θα πρέπει στον πρώην υπουργό Υγείας να παρέμβει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε να μην εκτίθεται συνεχώς το κόμμα και μάλιστα σε θέματα ήθους..

 

Καμία δημοσίευση για προβολή