Έως 1 δισ. ευρώ σε ελληνικά ακίνητα εκτιμώνται οι επενδύσεις από Κινέζους για το 2020

Την εκτίμηση ότι το 2020 θα επενδυθούν στη χώρα μας κεφάλαια ύψους μέχρι 1 δισ. ευρώ σε ακίνητα, υπογραμμίζει η Ένωση Κινέζων Επενδυτών Ελλάδας.

Αυτό αναφέρθηκε από μέλη της ένωσης στην εναρκτήρια εκδήλωση για τη σύστασή της που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/1 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας αλλά και στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση που ακολούθησε στα γραφεία της ένωσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθάνασης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει ότι: «με τον Αντιπρόεδρο κ. Πικραμμένο και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Χατζηθεοδοσίου χαιρετίσαμε την εναρκτήρια εκδήλωση της Ένωσης Κινέζων Επενδυτών Ελλάδας. Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Η Ελλάδα υποδέχεται και στηρίζει τους επενδυτές».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας εκπρόσωποι της ένωσης θα συναντηθούν με τον υφυπουργό και θα συζητήσουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο πλαίσιο της επενδυτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής Υποδοχής και Ασύλου, οι χορηγήσεις αδειών διαμονής σε επενδυτές-αγοραστές ακινήτων για το 2019 έχουν ανέλθει σε 6.304, εκ των οποίων οι 4371 σε κινέζους οι οποίοι είναι και πρώτοι στη σχετική λίστα κατάταξης.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ