Θοδωρής Καλούδης

Έπαιξαν την Ελλάδα στα ζάρια και τώρα το ομολογούν με κυνισμό!

 

Τα όσα είπε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είναι αποκαλυπτικά της πολιτικής ανωριμότητας και του τυχοδιωκτισμού  της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και βέβαια, χαρακτηρίζουν τις προθέσεις τους, που δεν ήταν άλλες από ένα ρεσάλτο στην εξουσία από τους ρέμπελους καφενέδες της αμφισβήτησης. Και, στη συνέχεια, δικαιολογούν την ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούσαν την οικονομία και την κοινωνία.

Τι μας είπε ο κ. Βούτσης;

  1. «Ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση» 
  2. «Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης.
  3. Δεν είχαμε καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών σε κανένα υπουργείο.
  4. «Υπήρχε διαφωνία σε κλειστούς κύκλους (του ΣΥΡΙΖΑ) για το αν θα προχωρήσουμε το ‘14 στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, με αφορμή την εκλογική προεδρία».

Σε τέσσερις φράσεις ο, έμπειρος στο κομματικό παρασκήνιο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Βούτσης μας περιγράφει ένα μοναδικό φαινόμενο πολιτικής ιδιοτέλειας και αμοραλισμού, που ταλαιπώρησε – και εξακολουθεί να βασανίζει – τη χώρα.

Μας περιγράφει τον τρόπο σκέψης, την αντίληψη, τις προτεραιότητες του Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του, οι οποίοι:

  • αψηφώντας την ανεπάρκειά τους να διαχειριστούν όσα κρίσιμα αφορούσαν τη χώρα,
  • παρακάμπτοντας την έλλειψη στοιχειώδους προετοιμασίας τους να αναλάβουν τις τύχες της,
  • χαμένοι στις ιδεοληψίες τους
  • έχοντας άγνοια κινδύνου για όσα πρέπει να διαχειριστούν
  • δείχνοντας δίψα για την εξουσία και (όπως αποδείχτηκε) λαχτάρα για τη γεύση της
  • αλλά και διαφωνώντας στα εσωκομματικά κονκλάβια για το αν ήρθε η ώρα για το μεγάλο ρεσάλτο

καθοδήγησαν τις εξελίξεις, μοχλεύοντας ένα αδιέξοδο στην προεδρική εκλογή το 2014.

Έτσι, πήραν την κυβέρνηση, με την ψήφο του κουρασμένου από μνημόνια «νοήμονος κοινού», που συνήθως ακολουθεί τις εύκολες υποσχέσεις (πιστεύοντας άλλοτε ότι «λεφτά υπάρχουν» και άλλοτε ότι «θα σκίσουμε τα μνημόνια»).

Και οδήγησαν τη χώρα στη διεθνή ανυποληψία και λίγο πριν την καταστροφή του Grexit και επίσης, μετά τη Μεγάλη Κωλοτούμπα, σε ένα αχρείαστο μνημόνιο που μας διέλυσε ως αβάσταχτο πιά «καπάκι» στο δράμα των πρώτων οδυνηρών μνημονίων.

Αποκαλύπτει όμως και κάτι άλλο, τουλάχιστον σε όσους δεν έχουν γνώση του DNA της Αριστεράς, ο κ. Βούτσης. Αποκαλύπτει ότι προϋπόθεση για την «κυβερνώσα Αριστερά» αποτελεί η άλωση του κρατικού μηχανισμού από εγκάθετους, γκαουλαιντερς και ανεπάγγελτα κομματικά φερέφωνα – πιθανόν της ποιότητας του κ. Καρανίκα.

Για όσους φίλους προσδοκούν μια «ανάσταση νεκρών» και παλινόρθωση των Τσίπρα και Συντροφίας στο μέλλον, καλό θα είναι να ακούσουν τον Νίκο Βούτση. Και να αναρωτηθούν: Έβαλαν μυαλό, μετά την κυβερνητική εμπειρία τους;

Η αντιπολιτευτική πολιτική τους σήμερα – χαώδης, κομματικά ιδιοτελής, χωρίς στίγμα και προσανατολισμό – αφήνει ανοιχτό το ερώτημα…

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: [home]

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή