Επετειακό πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Μεγάλης κλίμακας επετειακό πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή.  Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες συμπράττουν με τα σύνολα της ΕΛΣ σε νέες παραγωγές όπερας, μπαλέτου, μουσικού θεάτρου, συναυλίες, επιχειρώντας να θέσουν ερωτήματα και να ανοίξουν συζητήσεις αναφορικά με την Ελληνική Επανάσταση ως ένα διεθνούς εμβέλειας ιστορικό γεγονός, το οποίο συνδέεται με τις κορυφαίες επαναστάσεις που οδήγησαν στη δημιουργία των μεγάλων ανεξάρτητων εθνών-κρατών του σύγχρονου κόσμου, όπως για παράδειγμα η Γαλλική και η Αμερικανική Επανάσταση.

«Όταν, πριν από τρία χρόνια, σχεδιάζαμε το επετειακό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί ή να προβλέψει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το πρόγραμμα αυτό επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το 2021. ‘Αλλωστε, όπως ο Μίλαν Κούντερα τονίζει, “στη ζωή προχωράμε μέσα σε ομίχλη και τα ιστορικά φαινόμενα φαντάζουν ως ξεκάθαρος ορίζοντας μόνο εκ των υστέρων”. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο είναι πλέον σαφές ότι αυτή τη στιγμή βιώνουμε ένα ιστορικό γεγονός, τις συνέπειες του οποίου αδυνατούμε να προβλέψουμε και ακόμα περισσότερο αδυνατούμε να προλάβουμε» ανέφερε κατά τη διαδικτυακή παρουσίαση του επετειακού προγράμματος ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Γιώργος Κουμεντάκης και πρόσθεσε:

«Για όλους εμάς εδώ στην ΕΛΣ δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή οπισθοχώρησης υπό το βάρος της πανδημίας. Από την αρχή της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο έως και το τέλος του 2020, η ΕΛΣ κινήθηκε παράλληλα σε δύο βασικούς άξονες: την παρουσίαση παραστάσεων με περιορισμένο κοινό σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, όταν οι συνθήκες το επέτρεψαν, και τη δημιουργία και παρουσίαση ψηφιακού περιεχομένου. Με την ίδια αποφασιστικότητα -αλλά χωρίς βεβαιότητες και χωρίς να υποτιμούμε την κατάσταση-, ανακοινώνουμε σήμερα το πρόγραμμα του 2021 και έχουμε ελπίδα και πίστη ότι θα καταφέρουμε να το πραγματοποιήσουμε με την παρουσία κοινού στις αίθουσές μας ή μέσω της GNO TV».

Δείτε το σποτ για το πρόγραμμα του 2021: https://youtu.be/no6kE8JoQKU

 

ΠΗΓΗ:  ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή