Επί ένα τρίμηνο ο Γενικός Δείκτης του ΧΧΑ παραμένει αδύναμος κάτω από τις 660 μονάδες

Επί ένα τρίμηνο ο Γενικός Δείκτης παραμένει αδύναμος κάτω από τις 660 μονάδες προσπαθώντας με μια πλάγια σταθεροποιητικά σαθρή κίνηση να αποφύγει τη διολίσθηση κάτω από το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων, γράφει στο newmoney.gr o Απόστολος Μάνθος, της “Aenaon Markets”.

Τα χρονικά όμως περιθώρια της πλάγιας αυτής κίνησης, εκτιμά, αρχίζουν και στενεύουν επικίνδυνα πιέζοντας προς την εκδήλωση μιας άμεσης κίνησης διαφυγής στις επόμενες συνεδριάσεις. Μιας που η μεσοπρόθεσμη τοξοειδής τάση παραμένει καθοδική από τις αρχές του 2018 το πρώτο λόγο έχει η πτωτική διαφυγή βάζοντας ως στόχο την περιοχή στήριξης των 570 μονάδων.

Αλλαγή του πτωτικού σεναρίου θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με ένα ισχυρό ανοδικό πάτημα πάνω από το επίπεδο των 660 μονάδων χαρακτηρίζοντας έτσι τον τρίμηνο σταθεροποιητικό σχηματισμό ως διαγραμματικό «μάζεμα» των όποιων ρευστοποιήσεων. Η κίνηση αυτή παρόλο που έχει το μικρότερο ποσοστό επίτευξης εάν αποτυπωθεί με επιτυχία μπορεί να ανοίξει πεδίο επαφής με την περιοχή των 707 μονάδων αλλάζοντας έτσι άρδην τα μέχρι τώρα καθοδικά δεδομένα. Μέχρι τότε όμως ο δρόμος παραμένει καθοδικός και ολισθηρός.

Προσπάθεια αντίστασης και απεμπλοκής από τη μεσοπρόθεσμη καθοδική ρότα του καναλιού «Q» επιχειρεί τους τελευταίους μήνες ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 ισορροπώντας ανάμεσα στα δύο επίπεδα των 1710 και 1570 μονάδων. Ισχυρή τμήση της άνω πλευράς του καναλιού στις 1728 με 1710 μονάδες θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά τα διαγραμματικά δρώμενα τονώνοντας την ανοδική σκέψη για τις 1800 μονάδες. Στατιστικώς πάντως τέτοιοι σχηματισμοί που εμπεριέχουν πλάγια κίνηση μέσα σε κανάλι τάσης καταλήγουν σε βίαιη αποδέσμευση προς την πλευρά της τάσης δηλαδή στη προκειμένη περίπτωση προς την περιοχή των 1520 μονάδων.

Τέλος, δίχως σημάδια διαγραμματικής «ανάστασης» ο Τραπεζικός Δείκτης συνεχίζει την κατηφορική του πορεία προς τη Fibo στήριξη των 350 μονάδων ακολουθώντας πιστά από τις αρχές του Σεπτέμβρη τον αποτυπωμένο καθοδικό δίαυλο στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών. Χαρακτηριστική είναι δε η συμπεριφορά του δείκτη μετά και τη καταστρατήγηση των 604 μονάδων, καθώς παρουσιάζει τους αγοραστές σα να έχουν στην κυριολεξία κατεβάσει τα χέρια. Εδώ για να μπορέσουμε να πούμε ότι κάτι αρχίζει και «κινείται» θα πρέπει ο δείκτης να πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό ανοδικό άλμα προς το επίπεδο των 470 μονάδων.

Από το newsroom του economico με τη συνεργασία του newmoney.gr

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.