Επιδημία "γρίπης" χτύπησε την κυβέρνηση με τον "ιό Πολάκη" σε έξαρση - Ο υπουργός Αναπληρωτής Υγείας σε ρεσιτάλ πολιτικού αμοραλισμού

«Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περυσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε τώρα», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο κανάλι «kontra».

Και αυτό όταν το κύμα της γρίπης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας, με τουλάχιστον 38 νεκρούς να έχουν καταγραφεί μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου.

Οι πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας (και γιατρού) με αφορμή την εποχική γρίπη, παρέπεμψαν αμέσως στις ανάλογες δηλώσεις του στο τραγικό συμβάν του περασμένου καλοκαιριού όπου 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μέσα σε λίγη ώρα στο Μάτι, ενώ ο κρατικός μηχανισμός έδινε ρεσιτάλ παραλείψεων και λαθών.

Τότε ο κ. Πολάκης είχε πει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ πως οι νεκροί θόλωσαν την εικόνα του αποτελεσματικού κράτους. Κι αργότερα, είχε σπεύσει να αναρτήσει δημοσιεύσεις για τους εκατονταδες νεκρούς από τις φονικές πυρκαγιές στην… Καλιφόρνια κάνοντας μάλιστα και θετική αποτίμηση από τη σύγκριση των θυμάτων στη χώρα μας με τον αριθμό των θυμάτων στις ΗΠΑ!

Είναι προφανές ότι ο «ιός Πολάκη» χτύπησε πάλι την κυβέρνηση, με τα social media να κάνουν ένα ακόμη πάρτυ…

Ο Παύλος Πολάκης εκτός από αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει και μια ιδιότητα την οποία όσοι την έχουν κοπιάζουν πολύ για να την αποκτήσουν και δεν τη χάνουν ποτέ, γιατί είναι τόσο μεγάλη το αξιακό της βάρος στην κοινωνία: είναι γιατρός. Ας μας εξηγήσει. Στην τελική αν όχι στους δημοσιογράφους, στους πολίτες που ανησυχούν.

Δεν μπορεί να μην κατανοεί πως αν, με την ίδια ενέργεια που κυνηγάει όλη την ώρα υπαρκτούς κι ανύπαρκτους εχθρούς, αφοσιωνόταν στο να λέει στους πολίτες να κάνουν τα εμβόλια τους, αν με την αποφασιστικότητα του, που επικαλείται όλο καμάρι, νομοθετούσε υποχρεωτικότητα εμβολιασμών γρίπης σε εργαζόμενους κι ομάδες υψηλής προτεραιότητας, αν δαπανούσε τον ίδιο χρόνο που δαπανά για να τσακώνεται στο να στήσει καμπάνιες και να ενημερώνει, τότε τα πράγματα ίσως να ήταν καλύτερα.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ