Δεν είναι υποχρεωμένοι να διατηρήσουν το σύνολο του προσωπικού τους όσοι λάβουν δάνειο με κρατική εγγύηση

Η διαδικασία της απόφασης πατούσε πάντα σε δύο άξονες. Την λογική και το συναίσθημα.
Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση των επιχειρήσεων, που θα λάβουν δάνειο με κρατική εγγύηση, να διατηρήσουν το σύνολο των θέσεων εργασίας, ως την αποπληρωμή του.

Αυτό προκύπτει από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) και τις διευκρινίσεις, που ζήτησαν οι τράπεζες,

Έτσι αίρεται ένα από τα σημαντικό αντικίνητρο για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα χορήγησης κεφαλαίου κίνησης από τις τράπεζες με κρατική εγγύηση.

Σύμφωνα με στελέχη συμβουλευτικών εταιρειών, επτά στους δέκα πελάτες τους εξέφραζαν επιφυλάξεις για το αν θα υποβάλουν αίτηση ένταξης λόγω της αντίληψης ότι θα απαγορεύονται οι απολύσεις, ως την εξόφληση του δανείου.

Η άρση του παραπάνω αντικινήτρου, σε συνδυασμό με τη χορήγηση δυνατότητας υποβολής πολλαπλών αιτήσεων από την ίδια επιχείρηση διευκολύνει την αύξηση του αριθμού των αιτήσεων.

Σημειώνεται ότι βάσει των όρων της προκήρυξης η κρατική εγγύηση θα καλύπτει μεν το 80% των απαιτήσεων σε καθυστέρηση για κάθε δάνειο, τίθενται, όμως, ανώτατα όρια κάλυψης επί του συνόλου του χαρτοφυλακίου της δράσης.

Ειδικότερα, η εγγύηση θα καλύπτει κατ’ ανώτατο όριο το 32% του χαρτοφυλακίου εγγυημένων δανείων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους και ως το 24% του χαρτοφυλακίου εγγυημένων δανείων προς μεγάλες επιχειρήσεις. Αντίστοιχα, οι ζημίες του χαρτοφυλακίου δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ανώτατο ποσό της εγγύησης.

  • Από το newsroom του economico με πληροφορίες από το euro2day.gr
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή