Έρχεται η η 7η μεταμνημονιακή αξιολόγηση – Μέσω τηλεδιάσκεψης αυτή την φορά

Την Δευτέρα εκκινεί η 7η αξιολόγηση, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας. Ο κοροναϊός δεν θα άφηνε ανεπηρέαστη φυσικά ούτε την αξιολόγηση των θεσμών, εξού και θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε πρώτη φάση οι συνομιλίες θα γίνονται με τα τεχνικά κλιμάκια. Στα μέσα Ιουλίου με τους επικεφαλής των θεσμών.

Η ατζέντα περιλαμβάνει ως επί το πλείστον την πρώτη κατοικία, ειδικότερα το νέο πτωχευτικό δίκαιο και η προστασία των πληγέντων από τον κοροναϊό, όπως και η καθυστέρηση στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, μεγάλο «αγκάθι» στις συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς αποτελεί η προστασία της πρώτης κατοικίας, με το υπάρχον καθεστώς να λήγει στο τέλος του μήνα, ωστόσο δεν αναμένεται κρίση, καθώς η αξιολόγηση δεν συνδέεται με εκταμιεύσεις κερδών από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων από κεντρικές τράπεζες (SNP’s & ANFA’s).

Η έκθεση των θεσμών αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ μεγαλύτερο «ενδιαφέρον» θα έχει η επόμενη αξιολόγηση κατά την οποία θα επεξεργαστούν και όλα τα δεδομένα για την οικονομία και το δημοσιονομικό κόστος από την πανδημία του κοροναϊού.

Καμία δημοσίευση για προβολή