Έρμαιο των πωλητών έγινε πάλι το Χρηματιστήριο Αθηνών χάνοντας 1,54%

Έρμαιο των πωλητών έγινε πάλι το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο είχε πιο υπερβολικές αντιδράσεις από την Ευρώπη, αν και δεν την πλήττει τόσο πολύ ο πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας.

Σε συνδυασμό με την επιφυλακτικότητα των ξένων επενδυτών σχετικά με τις εκλογές αυτή η κακή συμπεριφορά ξεκίνησε μια ώρα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης κι ενώ αναμενόταν η κακή αντίδραση της wall street. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 724,65 μονάδες χάνοντας 1,54%.

Μια ημέρα πριν από την πιθανή αναβάθμιση των τραπεζών Εθνικής και Eurobank από τον Msci, η ελληνική αγορά κυριαρχείται από τους πωλητές, ενώ οι ξένοι επενδυτές δηλώνουν ότι θα περιμένουν τις εκλογές και μετά θα καθορίσουν την στάση τους.

Αναλυτικά

Βουτιά 8,52% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,406 ευρώ. Με πτώση 5,02% η ΕΧΑΕ στα 4,07 ευρώ. Με πτώση 1,42% η Εθνική Τράπεζα στα 2,011 ευρώ. Πτώση 2,61% για την Euro bank στα 0,689 ευρώ. Πτώση 2,02% για την Alpha Bank στα 1,21 ευρώ. Βουτιά 2,93% για την Βιοχάλκο στα 2,985 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 46,2 εκατ. ευρώ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.