Ερντογάν: O κακός γείτονας, η Κύπρος, μας έκανε να αποκτήσουμε αμυντική βιομηχανία

Εθισμένος στη χλιδή ο Ερντογάν

Λόγω της Κύπρου η Τουρκία δημιούργησε την αμυντική της βιομηχανία, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας ότι “ο κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτες”. Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε και το όνομα των νέων ελικοπτέρων Τ625 που κατασκεύασε η Τουρκία: “Γκιοκμπέι” που μεταφράζεται σε “Κύριος Ουρανός” στα ελληνικά.

Στην ομιλία του σε σύνοδο για την αμυντική βιομηχανία, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι οι χώρες που δεν είναι ισχυρές στην αμυντική τεχνολογία δεν μπορούν να αντικρύσουν το μέλλον τους με ασφάλεια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας θα εργαστούν ώστε να υλοποιηθεί το όραμα για μια Τουρκία με παγκόσμια ισχύ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επίσης ανέφερε, πως πριν από 15 χρόνια που είχαν αναλάβει την εξουσία δεν υπήρχε αυτή η παρούσα δομή δυστυχώς. Ανέφερε πως αν παρέμεναν στο ίδιο σημείο σήμερα δεν θα μπορούσαν να κάνουν την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στη Συρία ούτε την επιχείρηση Ασπίδα Ευφράτη επίσης στην Συρία.

”Βαρεθήκαμε να μας λένε ότι δεν δίνει άδεια το Κογκρέσο”

«Αυτές τις επιχειρήσεις τις πραγματοποιήσαμε με τις δικές μας δυνατότητες» ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας μάλιστα πως αν περίμεναν από τη Δύση, καμιά βοήθεια δεν θα ερχόταν. «Πάντοτε μας έλεγαν το Κογκρέσο δεν δίνει άδεια», ανέφερε και τους έδειχναν την πόρτα εξόδου. «Αυτό το ζήσαμε και με την Κύπρο. Μετά την Κύπρο κερδίσαμε τον ASELSAN (τουρκική αμυντική βιομηχανία Τουρκίας). Ο κακός γείτονας μας έκανε να τον αποκτήσουμε. Πλέον ξεκινήσαμε εξαγωγές», ανέφερε.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι από δω και μπρος θα είναι καλύτερα, προσθέτοντας ότι αυτά που έχουν πετύχει στην αμυντική βιομηχανία τα πέτυχαν τα τελευταία 16 χρόνια. «Δεν είναι αρκετό να προχωράμε, πρέπει να τρέχουμε, από δω και μπρος θα συνεχίσουμε να τρέχουμε», ανέφερε.

Περισσότερα σε λέξεις

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι κάνουν επένδυση για το μέλλον και πως έχουν βαρεθεί να τους λένε «δεν δίνει άδεια το κογκρέσο» για αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τελικά τα έκαναν μόνοι τους.

Τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι και για τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ που κατασκευάζει η Τουρκία υπάρχει τώρα μια νέα κίνηση. «Τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ μετατράπηκαν σε ένα από τα πιο σημαντικά αεροσκάφη μας. Ενώ φτάσαμε σε σημείο παραγωγής πυραύλων όπως οι Κασίργκα και Μπόρα, συνεχίζονται οι εργασίες μας για νέα μοντέλα» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Κανένα υλικό να μην εισάγεται

Ανέφερε ακόμη ότι έδωσε εντολή να μην εισάγεται κανένα υλικό από το εξωτερικό εάν δεν είναι επείγουσα ανάγκη, προσθέτοντας ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι να φτάσουν σημείο που να μπορούν να καλύπτουν μόνοι τους όλες τις ανάγκες τους στην αμυντική βιομηχανία.

Για Ισλαμικό Κράτος

Για το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι τους εκπαιδεύουν και πως το έχουν πει στους συνομιλητές τους πως δεν θα μείνουν παθητικοί θεατές στο παιχνίδι που παίζεται στα σύνορα της Τουρκίας. «Ιδού με αυτή την έννοια λέμε ότι σε μερικές μέρες θα ξεκινήσουμε την επιχείρησή μας για να γλιτώσουμε από την τρομοκρατική οργάνωση στα ανατολικά του Ευφράτη» ανέφερε.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή