Το ΕΣΡ δίνει άδειες σε Alpha, Ant1, STAR, ΣΚΑΪ, Epsilon και κρατάει σε αναμονή τον Βρυώνη

Με σημερινή απόφασή της η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ενέκρινε πέντε συν μία τηλεοπτικές “οριστικές” άδειες πανελλήνιας εμβέλειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οριστικές άδειες λειτουργίας χορηγούνται στους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha, Ant1, STAR, ΣΚΑΪ, Epsilon, όπως και στο κανάλι του Βρυώνη “Τηλεοπτική Ελληνική”, για την οποίο ωστόσο μπαίνει αστερίσκος.

Αστερίσκος για τον Βρυώνη

Ειδικότερα, εκτός από τους πρώτους πέντε οριστικού αδειούχους που είχε αποφασιστεί ότι περνούν στην τελική φάση, σήμερα, στην πολυσέλιδη ανακοίνωσή του το ΕΣΡ δίνει οριστική άδεια και στην Τηλεοπτική Ελληνική, αλλά υπό μία προϋπόθεση. Η εταιρεία θα πρέπει ως τις 26 Ιουνίου να προσκομίσει “στοιχεία από τα οποία θα προκύπτει η πλήρης εξόφληση με τραπεζικό δανεισμό του συνολικού πιστωμένου τιμήματος για τη μεταβίβαση των μετοχών της M.P.J. HOLDINGS LTD από την εταιρεία A-ORIZON MEDIA LTD στην Martine-Nadine Bolle και κατά προέκταση η πραγματική οικονομική σύνδεση της τελευταίας με το μετοχικό κεφάλαιο της υποψηφίας”.

ΕΣΡ: Οι διαδικασίες συνεχίζονται

Όπως επισημαίνει ωστόσο το ΕΣΡ, οι άδειες δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, γι΄ αυτό και στην απόφαση υπάρχει ο όρος «προεπιλεγέντες».

Ο όρος χρησιμοποιήθηκε διότι η διαδικασία αδειοδότησης περιλαμβάνει ακόμα ένα σκέλος και θα απαιτηθεί το χρονικό διάστημα των 45 ημερών, κατά το οποίο θα ελεγχθούν τα πόθεν έσχες των υποψηφίων.

Τυπικά λοιπόν υπάρχουν οι προεπιλεγέντες που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και οι οποίοι αναμένουν και την τελική απόφαση. Η λίστα θα οριστικοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 22 Ιουνίου αναμένεται και η Διάσκεψη του ΣτΕ, επί της προσφυγής που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί και η ΕΙΤΗΣΕΕ.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές του ΕΣΡ, το Συμβούλιο ετοιμάζεται πυρετωδώς και για τα επόμενα στάδια της αδειοδότησης που αφορούν τις θεματικές και τις περιφερειακές άδειες.

Ποιές εταιρίες πήραν τις άδειες
Οι οριστικοί προεπιλεγέντες για τη χορήγηση των αδειών που προκηρύχθηκαν με βάση την Προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ είναι οι εξής:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

3. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

5. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Δείτε εδώ την απόφαση του ΕΣΡ

Από το newsroom του economico.gr και του Politis Online

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή