Έξαλλος ο Ερντογάν με τις ΗΠΑ – Ετοιμάζει αντίμετρα για τα F-35 και την άρση του εμπάργκο στην Κύπρο

Νέες απειλές Ερντογάν προς τις ΗΠΑ. Με αντίμετρα σχεδιάζει να απαντήσει ο Τούρκος Πρόεδρος στις ΗΠΑ μετά την αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Από την Κουάλα Λουμπούρ όπου βρίσκεται ο Ερντογάν και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε μεταξύ άλλων: «Οι ΗΠΑ λένε ότι θα επιβάλουν κυρώσεις για τον Turk Stream. Αυτό συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Θα απαντήσουμε με αντίμετρα»

Λίγο νωρίτερα είχε δηλώσει: «Δεν βαριούνται να λένε ότι θα μας επιβάλλουν κυρώσεις; Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Το λέω συνεχώς: «εμείς δεν είμαστε νομαδικό κράτος».

Ο Ερντογάν ειδικά για το θέμα της Λιβύης αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον ρόλο της Ρωσίας στην Λιβύη: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι σε «μισθοφόρους» όπως η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία εταιρία Wagner η οποία στηρίζει τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ στη Λιβύη», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι της προκαλεί μεγάλη ανησυχία μια ενδεχόμενη αποστολή στρατευμάτων από την Τουρκία στην Λιβύη και σημείωσε ότι η συμφωνία ασφαλείας που συνήφθη μεταξύ των δύο χωρών εγείρει πολλά ερωτήματα. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πηγή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε την Πέμπτη 19/12 ότι επικύρωσε συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η επίθεση εδώ και μήνες από αντίπαλες δυνάμεις.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή