Εξανεμίστηκαν τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την αγορά όμως να παραμένει σταθερή

Με απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά κλείνοντας το πενθήμερο με μικρά κέρδη και σταθεροποιητικές τάσεις.

Ειδικότερα, Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,32% στις 867,81 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 863,85 μονάδων (-0,77%) και 876,74 μονάδων (+0,71%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 70,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 29,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 4,3 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,26%, στις 2.151,12 μονάδες, ενώ στο +0,59% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.394,15 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,76% στις 769,56 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 1,10%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 0,97%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε κέρδη 4,49%. Στο μεταξύ, θετικές ήταν και σήμερα οι επιρροές από την αγορά ομολόγων, καθώς η απόδοση του 10ετούς παραμένει στο 2,15%, ενώ το νέο 7ετές κινείται σήμερα στο 1,65%, από 1,90% όπου εκδόθηκε.

Εν όψει μιας σειράς αναβαθμίσεων στις ελληνικές τράπεζες , και των προγραμματικών δηλώσεων οι τράπεζες προηγήθηκαν στα κέρδη, ενώ το ενδιαφέρον του P. Watsa για την Εθνική Ασφαλιστική αναθερμαίνει το γενικότερο ενδιαφέρον.

Στο ταμπλό, βαρίδια στην αγορά σήμερα ήταν οι ανώτερες του 2% απώλειες σε Ελλάκτωρ, Βιοχαλκο, Motor Oil και Σαράντης, ενώ άνω του -1% ήταν η πτώση σε ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ και Λάμδα. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Coca Cola, Aegean, Φουρλής, Ελληνικά Πετρέλαια και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, ο ΟΛΠ σημείωσε κέρδη 3,04%, με τις Τιτάν και Alpha Bank να κλείνουν με άνοδο 1,3%. Ήπια ανοδικά ολοκλήρωσαν οι Eurobank, Cenergy, ΟΠΑΠ και ΕΧΑΕ, ενώ Εθνική και Πειραιώς έκλεισαν χωρίς μεταβολή.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.