Εξοπλισμοί: Η Ελλάδα θωρακίζεται.Την άνοιξη τα πρώτα Rafale – Μέσα στο 2021 η προμήθεια των πρώτων F 35. Στόχος η κυριαρχία στο Αιγαίο

το 2021 η προμήθεια των Rafale

Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει τις προκλήσεις επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η Ελλάδα θωρακίζεται, τόσο σε επίπεδο οπλικών συστημάτων ( Rafale-F-35 ) όσο και σε επίπεδο εξειδικευμένου προσωπικού.

Στόχος της Αθήνας είναι να διασφαλίσει την στρατιωτική της κυριαρχία έναντι της γείτονος για τις επόμενες δεκαετίες.

Αγορά 18 μαχητικών Rafale

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν τη λήξη του 2020,  αναμένεται να μπουν οι υπογραφές με τη Γαλλία για την αγορά 18 μαχητικών Rafale, ενώ στις αρχές Ιανουαρίου 4 ‘Ελληνες πιλότοι θα μεταβούν στη Γαλλία προκειμένου να γίνουν οι εκπαιδευτές για τους συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τον Μάρτιο αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα τα δύο πρώτα αεροσκάφη, ενώ τα υπόλοιπα θα μείνουν στη Γαλλία προκειμένου να γίνει η εκπαίδευση των πιλότων ώστε μέχρι τέλος του χρόνου 12 χειριστές να πιστοποιηθούν και συνολικά 12 αεροσκάφη να έρθουν στην Τανάγρα.

Δείτε ακόμη: Νέα έρευνα: Πώς οι μεταλλάξεις του κοροναϊού επηρεάζουν την μεταδοτικότητά του

Πάντως, μέσα στο 2022 θα ολοκληρωθεί η προμήθεια και των υπόλοιπων αεροσκαφών.

Το κόστος του προγράμματος θα αγγίξει τα 2,5 δισ. ευρώ μαζί  με τα όπλα που θα φέρουν τα υπερσύγχρονα γαλλικά αεροσκάφη.

Παράλληλα, η Ελλάδα έχει εκδηλώσει και μάλιστα με επίσημο τρόπο τον ενδιαφέρον της για την αγορά 6 μεταχειρισμένων F-35 μέσα στο 2021.

Συνολικά ενδιαφέρεται για την απόκτηση 18-24 αεροσκαφών F-35 ύψους 5 δισ. ευρώ, ενώ η ολοκλήρωση του εν λόγω προγράμματος αναμένεται το 2027.

Επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης 1600 οπλιτών 

Παράλληλα με την εξέλιξη του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας, το ΓΕΕΘΑ επισπεύδει τις διαδικασίες ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να καταρτιστούν συμβάσεις για 1.600 επαγγελματίες οπλίτες και 1.000 οπλίτες βραχείας ανακατάταξης.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει δεσμευτεί και δημόσια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μέσα στην επόμενη πενταετία να προσληφθούν συνολικά 15.000 στελέχη.

Παράλληλα προκειμένου να ενισχυθεί ο θεσμός των Ο.Β.Α. προτάθηκε η τροποποίηση του ορίου ηλικίας όσων Ο.Β.Α. επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στο θεσμό των ΕΠ.ΟΠ. (31ο αντί 28ο έτος), αλλά και επιπλέον μοριοδότηση για την επιλογή τους ως ΕΠ.ΟΠ.

Πέραν των παραπάνω,  σε τελικό στάδιο έγκρισης και υπογραφής βρίσκεται και η ΚΥΑ για την αύξηση των εισακτέων στα ΑΣΕΙ και στα ΑΣΣΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2021.

Rafale: Τι σημαίνει για την άμυνα της Ελλάδας η απόκτηση τους. Το κυνήγι των F 35 – Πώς «ακυρώνεται» η τουρκική αεράμυνα με τους S-400 (Photos)

Σκυλακάκης: Κανένα σχέδιο για τρίτο lockdown – H χρήση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης θα επηρεάσει την ανάπτυξη (Video)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή