Ευ. Βενιζέλος: Δεν θα μπορούσε να συμβεί η σκευωρία της Νοvartis χωρίς την έγκριση και τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα

“Η υπόθεση της Νovartis – σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα –  είναι η μεγαλύτερη και πιο πρόχειρη σκευωρία όλων των εποχών” δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο βραδινό Δελτίο Ειδήσεων του Σκαϊ και τη Σία Κοσιώνη, θεωρώντας ότι ο εμπνευστής και υποστηρικτής αυτής της σκοτεινής υπόθεσης  είναι ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δεν μπορεί να έχει συμβεί αυτό χωρίς την έγκριση, τη στήριξη και τη συμμετοχή του πρώην Πρωθυπουργού και ορισμένων υπουργών του, οι οποίοι χαιρόντουσαν και καμάρωναν γιατί είχαν κάνει βασική απασχόλησή τους την ανακύκλωση των συκοφαντιών, οι οποίες αποδεδειγμένα είναι συκοφαντίες, διότι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Και το ζήτημα είναι ότι ακόμα και μετά μετά τις αρχειοθετήσεις, ο κ. Τσίπρας προεκλογικά εξακολουθούσε να επαναλαμβάνει τις ίδιες συκοφαντίες, τις ίδιες αθλιότητες, να δημιουργεί ένα βαρύ πολιτικό κλίμα, να στοχεύει εναντίον αποδεδειγμένα άσχετων ανθρώπων, και αυτό, για να μιλήσω με ποινικούς όρους, λέγεται επίταση του δόλου” είπε ο κ. Βενιζέλος.

“Έχουμε ένα δημοκρατικό καθήκον να προστατέψουμε τους θεσμούς”

“Δεν έχω κανένα αίσθημα, ας το πούμε έτσι, εκδίκησης, καμία επιθυμία ρεβάνς, διευκρίνησε σε σχετική ερώτηση. Νιώθω όμως ότι έχουμε ένα δημοκρατικό καθήκον, καταρχάς να προστατεύσουμε την αλήθεια και ταυτοχρόνως να προστατέψουμε τους θεσμούς. Είπα το πρωί, κοιτάζουμε προς το μέλλον. Βεβαίως, κοιτάζουμε και πρέπει να κοιτάζουμε στο μέλλον, αλλά εάν δεν έχουμε στέρεους θεσμούς και δεν αποκαταστήσουμε τους τραυματισμένους θεσμούς, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Εδώ λοιπόν έχει συμβεί κάτι το οποίο είναι ανατριχιαστικό, δεν πρέπει να διερευνηθεί; Δικαστικά διερευνάται σε επίπεδο εισαγγελέων, μαρτύρων και ούτω καθεξής. Σε επίπεδο κοινοβουλευτικό;.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το θέμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε:

Ας ξεκινήσει η Βουλή όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

– Η εξεταστική είναι ένα στάδιο το οποίο, κατά τη γνώμη μου, είναι αναπόφευκτο, πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε τι έγινε.

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, παρότι αντιλαμβάνομαι ότι δεν θέλει να ανακυκλώνεται μία κατάσταση ζοφερή, έχει την υποχρέωση να προστατεύσει το μέλλον της χώρας, αποσαφηνίζοντας σκοτεινές πλευρές του πρόσφατου παρελθόντος.

“Κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών”

Νωρίτερα, χθες το πρωί, μετά την κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο, ο κ. Βενιζέλος δήβλωσε :«Κοιτάζουμε προς το μέλλον μόνο όταν προστατεύουμε τους θεσμούς. Προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η «υπόθεση Novartis», κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης. Αυτό όλο είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος και δικαστικά και κοινοβουλευτικά».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως  «ευθύνες πολιτικών προσώπων με την έννοια των μελών της προηγούμενης κυβέρνησης προφανώς και υπάρχουν και αυτό το ζήτημα έχει τεθεί ήδη από τον προηγούμενο χρόνο, από την άνοιξη του 2018, με τις μηνύσεις μας».

«Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν πρέπει να παραβιάσουμε τη μυστικότητα της προδικασίας, διευκρίνησε, αλλά είναι γνωστό ότι έχει διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή, ότι υπάρχει ζήτημα ποινικών  και όχι μόνον πολιτικών ευθυνών, πολιτικών προσώπων για την σκευωρία.

Από κει και πέρα υπάρχει επίσης το ζήτημα των λεγομένων “μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος”, ξέρετε ποια είναι η κατάσταση και η εξέλιξη.  Και βέβαια το ζήτημα των εισαγγελικών  λειτουργών το οποίο διερευνάται και ούτως ή άλλως πρέπει να διερευνηθεί και αυτεπαγγέλτως» τόνισε εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Από το newsroom του economico.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή