Ευχαριστώντας ακόμα και τον Τσίπρα μίλησε στην γλώσσα του…ο Ζάεφ στο Ευρωκοινοβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)

  Ως μια ιστορική στιγμή για τη χώρα του χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ την ομιλία του στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου και μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά, στη γλώσσα του, τη «μακεδονική».

  Στην ομιλία του ο Ζόραν Ζάεφ επικεντρώθηκε στην ανάγκη να διασφαλίσει τη στήριξη της κοινής γνώμης και της αντιπολίτευσης στη χώρα του για την αλλαγή του ονόματος της, καθώς και στα επόμενα βήματα που απαιτούνται για την ενδεχόμενη ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. και το ΝΑΤΟ.

  Ευχαρίστησε, επίσης, τον Αλέξη Τσίπρα γιατί, όπως είπε, «τις παρανοήσεις που είχαμε με την ελληνική Δημοκρατία τις μετατρέψαμε σε συνεργασία». «Και οι δύο κάναμε παραχωρήσεις, αλλά και οι δύο καταφέραμε πάρα πολλά προς όφελος των κρατών παραμερίσαμε ένα εμπόδιο που βρισκόταν εκεί 25 χρόνια, βελτιώνουμε τη συνεργασία, την ασφάλεια και την οικονομία και προασπίζουμε τα στοιχεία που μας καθαρίζουν».

  Αναφερόμενος, δε, στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου είπε ότι «ο λαός της χώρας μου έχει ένα να αντιμετωπίσει ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Έχουμε λάβει μεγάλη ενθάρρυνση από εσάς, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για αυτήν τη συμφωνία».

  Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Ζόραν Ζάεφ στο Ευρωκοινοβούλιο:

  Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

  Καμία δημοσίευση για προβολή