Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών και εγγύηση δανείων για τις start up επιχειρήσεις και τους μικρομεσαίους. Γεωργιάδης : επιθυμούμε την εδώ εγκατάσταση της Volkswagen

Η έμπρακτη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  αλλά και των start up επιχειρήσεων  που ασχολούνται με την καινοτομία βρίσκεται στην αιχμή της κυβερνητικής πολιτικής.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο υπουργός Ανάπτυξης  Αδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε χθες την πρόθεση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για τις start up επιχειρήσεις Παράλληλα, ο κ.  Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι το επόμενο τρίμηνο θα ενεργοποιηθούν η Αναπτυξιακή Τράπεζα και τα εγγυοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Γεωργιάδης ανέδειξε ως κρίσιμο στοίχημα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη τη μετατροπή της Ελλάδας σε κέντρο καινοτομίας, μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας αλλά και των ευρωπαϊκών πόρων στους συγκεκριμένους  τομείς.

  • «Θέλουμε να δώσουμε μεγάλη βάση στην καινοτομία, γι’ αυτό σκοπεύουμε με τον υφυπουργό μου, κ. Τσακίρη, να ενεργοποιήσουμε ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για τις start up επιχειρήσεις” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Η κυβέρνηση θα εγγυάται τα δάνεια των μικρομεσαίων

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός στην  Αναπτυξιακή Τράπεζα και στα εγγυοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δύο “κλειδιά” που σκοπεύει η κυβέρρνηση να ενεργοποιήσει το επόμενο τρίμηνο προκειμένου να στηριχθούν στην πράξη η ελληνική οικονομία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

  • “Θα εγγυόμαστε δηλαδή δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων έτσι ώστε επιχειρήσεις που σήμερα δεν είναι σε βαθμίδα που τους καθιστά αξιόχρεους για να δανειοδοτούνται από τις τράπεζες, με τη δική μας εγγύηση να ανεβαίνουν βαθμίδα και να αποκτούν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, αρκεί να έχουν ένα καλό επιχειρηματικό σχέδιο», εξήγησε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι  το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται στη φάση ανασχεδιασμού του ΕΣΠΑ προκειμένου να αποδεσμευτούν  πόροι από εκεί που δεν απορροφώνται και να μεταφερθούν εκεί που απορροφώνται.

“Δυστυχώς, η προηγούμενη κυβέρνηση μας άφησε υπερδεσμευμένο το ΕΣΠΑ σε ποσοστό άνω του 100% και μάλιστα σε προγράμματα που δεν έχουν ζήτηση. Γι’ αυτό κινδυνεύουμε να έχουμε απώλεια χρημάτων. Η διαδικασία ανασχεδιασμού του ΕΣΠΑ δεν είναι μονομερής από την ελληνική κυβέρνηση. Γίνεται μέσω αιτήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χρειάζεται αρκετούς μήνες για να τελεσφορήσει» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

“Επιθυμούμε να εγκαταστήσει η Volkswagen παράρτημα στην Ελλάδα”

Σχετικά με τις φήμες περί επικείμενης έλευσης παραρτήματος της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας  Volkswagen στην Ελλάδα, ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Αθήνας, αλλά επιφυλάχθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος όταν θα υπάρχει και συγκεκριμένο αποτέλεσμα.  «Η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υφυπουργός για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για αυτό το θέμα. Για να κάνω ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα. Σας λέω όμως ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση», ανέφερε.

Τέλος, σχετικά με το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ επιβεβαίωσε ότι αναζητούνται επιπλέον πόροι ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση. «Το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, παρά τα όσα διέδιδαν οι Κασσάνδρες, και το προχωρήσαμε και είχε μεγάλη επιτυχία καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας μπόρεσαν να επωφεληθούν από αυτό. Είμαστε σε συνεργασία με τον συναρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Χατζηδάκη και τους Περιφερειάρχες και αναζητούμε επιπλέον πόρους ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση» σημείωσε ο υπουργός.

Από το newsroom του Economico με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Καμία δημοσίευση για προβολή