Ευθείες βολές κατά των ΗΠΑ από Ρωσία για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην πΓΔΜ

Ευθείες βολές κατά των ΗΠΑ από την Ρωσία για το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την συνταγματική αναθεώρηση στην πΓΔΜ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν μια άδικη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο των Σκοπίων για την αλλαγή της ονομασίας παρά το γεγονός του αποτυχημένου δημοψηφίσματος.

«Θεωρούμε όσα έγιναν ως ρητή παραβίαση όλων των κανόνων τόσο σε νομικό όσο και σε ηθικό επίπεδο», αναφέρει στην ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Και συνεχίζει: «Οι 8 ψήφοι που έλειπαν για να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία βρέθηκαν μέσω εκβιασμών, απειλών και δωροδοκιών σε βουλευτές της αντιπολίτευσης. Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρέσβης στην «Μακεδονία» ήταν μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου έως το τέλος της συνεδρίασης και γι’ αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ενορχήστρωσε όλη την διαδικασία».

Η παρέμβαση αυτή της Μόσχας θεωρείται αναμενόμενη αφού είναι ανοικτά αντίθετη στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό θα γίνει αν τελικά εγκριθεί η συνταγματική αναθεώρηση και αλλάξει η ονομασία της πΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το κοινοβούλιο στην πρώτη ψηφοφορία ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία την συνταγματική αναθεώρηση.

Πλέον, η κυβέρνηση θα προετοιμάσει τις επόμενες ημέρες τα σχέδια συνταγματικών τροπολογιών, τα οποία θα υποβάλει προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές και στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου και θα ακολουθήσει ψηφοφορία, για την οποία απαιτείται απλή πλειοψηφία (61 βουλευτές στους 120).

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή