Φιάσκο Τσίπρα η κατάθεση του κουκουλοφόρου “Μάξιμου Σαράφη”.Πήρε πίσω όλους τους ισχυρισμούς περί χρηματισμού πολιτικών, επιβεβαιώνοντας ότι διαδραμάτισε ρόλο ψευδομάρτυρα

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να βάλει η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα “Μάξιμου Σαράφη”, ο οποίος τα “πήρε όλα πίσω”, επιβεβαιώνοντας με τον πιο ηχηρό τρόπο τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας περί σκευωρίας εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση  της Novartis. Το περιεχόμενο της κατάθεσης του ψευδομάρτυρα,  όπως αποδεικνύεται, στριμώχνει στη γωνία το κόμμα  του κ. Αλ. Τσίπρα αλλά και τον ίδιον τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ επιβαρύνει έτη  περαιτέρω τη θέση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ρίχνοντας ταυτόχρονα νέες σκιές στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο “Μάξιμος Σαράφης” υποστήριξε ότι δεν έχει κανένα στοιχείο για χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών αναφορικά με την υπόθεση Novartis και πως όσα είχε πει στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ήταν στο πεδίο της πιθανολόγησης.

Ο μάρτυρας έκανε ειδική αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον διοικητή της Τράπερζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και  τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει εγκαίρως από τον Ιανουάριο του 2018 την Ελένη Τουλουπάκη, πως ο Νίκος Μανιαδάκης δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας, χωρίς ωστόσο, να εισακουσθεί.

Σχετικά με το έγγραφο της Ελένης Τουλουπάκη που ανέφερε ότι εντόπισε τον “Μάξιμο Σαράφη” από έγγραφο που της είχαν στείλει οι αμερικανικές αρχές, όπου και είχε πάει για να καταθέσει προσδοκώντας οικονομικό όφελος, απάντησε ότι πρόκειται για «ανακρίβειες της εισαγγελέως».

Χαρακτήρισε ανακριβές το έγγραφο ότι ήταν μάρτυρας και στο FBI, ενώ δεν δέχεται να εξεταστεί με κανέναν κατά αντιπαράσταση και ειδικότερα τους μάρτυρες Νίκο Μανιαδάκη, Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη και Εμμανουήλ Βουλκίδη.

Για τις εκδόσεις του Άδωνι Γεωργιάδη είπε ότι: «δεν έχω κάποιο στοιχείο για τζίρους ή ξέπλυμα μέσω εταιριών. Το είχα ακούσει αλλά κανένα στοιχείο δεν έχω».
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο «Σαράφης» υποστήριξε ότι και οι αναφορές του για Σαλμά, Λυκουρεντζο, Πικραμμενο, Βενιζέλο και Γεωργιάδη ήταν πιθανολογήσεις.

Την ίδια στιγμή από τον ΣΥΡΙΖΑ άφηναν να διαρρεύσει ότι ο «Σαράφης» επικαλέστηκε τον Κωνσταντίνο Φρουζή για «δωροδοκίες πολιτικών, υπηρεσιακών παραγόντων και γιατρών» ενώ ο ίδιος δεν δέχθηκε καμία πίεση ή καθοδήγηση για τα όσα κατέθεσε στο παρελθόν.

Η κατάθεση του “Μάξιμου Σαράφη” ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Καταθέτει με αλλοιωμένη φωνή, ενώ πριν μπει στον ειδικό χώρο της εξέτασης αποχωρίστηκε το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προστατευόμενος μάρτυρας “Μάξιμος Σαράφη” ήταν στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ στο ειδικό δωμάτιο που έχει εγκατεστημένα τα ηλεκτρονικά μέσα καταγραφής και μετάδοσης εικόνας και ήχου. Τα μέλη του κλιμακίου της επιτροπής βρίσκονταν στον 14ο όροφο του ίδιου κτηρίου σε αίθουσα συνεδριάσεων όπου και είχαν την δυνατότητα να επικοινωνούν με τον μάρτυρα μέσω του συστήματος μεταφοράς ήχου. Για την διαδικασία χρησιμοποιήθηκε εφαρμογή αλλοίωσης της φωνής του μάρτυρα.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή