"Φρένο στον κατήφορο" και εκλογές ζητάει η Φώφη Γεννηματα: "Σας κατηγορώ Κε Τσίπρα"

Την σφοδρότερη μέχρι τώρα κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής ζητώντας ταυτόχρονα εκλογές για να αποκτήσει η χώρα μια νέα ηγεσία στο τιμόνι που θα την οδηγήσει με ασφάλεια στην έξοδο από τα Μνημόνια.

«Μνημόνιο χωρίς  χρήματα»

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι οδηγεί τη χώρα σε τέταρτο Μνημόνιο χωρίς χρήματα.

«Περιμέναμε να μας παρουσιάσετε την πρότασή σας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Θα μου πείτε: έχετε και εσείς αυταπάτες; Αρκετά με τα ψέματα και τα παραμύθια. Η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ. Η έξοδος οδηγεί σε νέο πρόγραμμα. Ο Αύγουστος οδηγεί σε έναν βαρύ χειμώνα» είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

«Σας κατηγορώ»

Χρησιμοποιώντας συχνά τη λέξη κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και τον κ. Τσίπρα προσωπικά, εξήγησε ότι «έπληξαν και εξακολουθούν να πλήττουν καίρια τα λαϊκά συμφέροντα στο όνομα της δήθεν προάσπισης τους.

Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και τον κ. Τσιπρα προσωπικά, για τις θλιβερές επιδόσεις τους στο κεντρικό ζητούμενο της χώρας που είναι η ανάπτυξη.

Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖ/ΑΝΕΛ για τον αφελληνισμό και την παράδοση του τραπεζικού συστήματος στον ξένο έλεγχο. Με ιδιαίτερα δυσμενή αποτελέσματα για την χρηματοδότηση της οικονομίας, την αναδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού, τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και τον κ. Τσίπρα προσωπικά γιατί φτωχοποιήσατε τον Ελληνικό λαό, καταστρέψατε την μεσαία τάξη, γονατίσατε τους πιο «αδύναμους» πολίτες. Κατηγορώ την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΝΕΛ γιατί κατεδαφίσατε το Κοινωνικό Κράτος».

«Φρένο στον κατήφορο»

Περισσότερα σε λέξεις


Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «έχουμε υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον κατήφορο. Για αυτό ζητάω εκλογές. Γιατί θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους τόπου και του λαού».

Και συμπλήρωσε: «Για μια νέα ηγεσία και κυβέρνηση που να εκφράζει την ισχυρή βούληση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας και της μέγιστης δυνατής κοινοβουλευτικής στήριξης. Που να προωθήσει επιτέλους συνθήκες εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης, απέναντι στις διχαστικές και αδιέξοδες πρακτικές που τραυματικά βιώνουμε σήμερα. Πάνω σε συμφωνημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και με ριζική αλλαγή του τρόπου που κυβερνάται η χώρα. Μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση κόντρα στο συντηρητισμό και τον αριστερό και δεξιό τυχοδιωκτικό λαϊκισμό».

«Εκλογές τώρα»

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Ζητώ εκλογές τώρα και να είστε βέβαιοι ότι όσο κι αν τις εξορκίζετε τελικά δεν θα τις αποφύγετε.

Είναι κάποιες ιστορικές στιγμές που οι ανάγκες και η πραγματικότητα επιβάλλονται στις όποιες προθέσεις και ανατρέπουν δρομολογημένες εξελίξεις και προεκλογικούς σχεδιασμούς. Οπότε τα σενάρια κομματικής σωτηρίας δίνουν αναγκαστικά τη θέση τους στις επιταγές της εθνικής σωτηρίας. Και βρισκόμαστε σε μια τέτοια στιγμή που πρέπει να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον. Είναι οι στιγμές που η πολιτική ανατροπή γίνεται αναπόφευκτη και ο ρους της ιστορίας αλλάζει κατεύθυνση».

«Δεν έχετε νομιμοποίηση»

Η Φώφη Γεννηματά προσέθεσε ότι η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν έχει καμία νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη πορεία της χώρας. «Τα έχετε ήδη δώσει όλα: δημόσια περιουσία και τράπεζες με βλάβη για το δημόσιο 25 δισ. ευρώ. Διαλύσατε το σήμερα, υποθηκεύετε και το αύριο», είπε η κ. Γεννηματά τονίζοντας ότι είναι επικίνδυνη για το χειρισμό των εθνικών θεμάτων. «Ζητάω εκλογές γιατί οι είσθε θλιβερή μειοψηφία. Οι συσχετισμοί στη Βουλή δεν ανταποκρίνονται στους συσχετισμούς στη κοινωνία», ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Με δυό λόγια

Με την προσχώρηση της Φώφης Γεννηματά στο «εκλογές εδώ και τώρα», το πολιτικό μέτωπο πίεσης στον Αλέξη Τσίπρα παίρνει τη μορφή καταιγίδας.