Φωτογράφος βρήκε και εμφάνισε φιλμ σε μηχανή kodak του 1920 (φωτο)

Ο φωτογράφος  Mychal Watts βρήκε μια παλιά φωτογραφική Kodak Series II της δεκαετίας του 1920 σε ένα μικρό κατάστημα στη Νέα Υόρκη κοντά στο Bryant Park.  Επειδή αγαπούσε ην ιστορία των φωτογραφικών μηχανών, την αγόρασε.

Μετά από προσεκτική εξέταση, ο Watts παρατήρησε ότι η πλάτη είχε κολλήσει κλειστή λόγω παλαιότητας και έπρεπε να να την ανοίξει με κάποια προσπάθεια. Οταν την άνοιξε, η έκπληξη του ήταν μεγάλη, καθώς βρήκε μέσα ένα παλιό φιλμ (ρολό ταινίας σε format 120). Έκλεισε αμέσως την πλάτη της μηχανής γιατί το φιλμ εκτέθηκε ακούσια στο φως.

Μετά από ειδική επεξεργασία στο εργαστήριό του, βρήκε 2 εικόνες στο ρολό που δεν επηρεάστηκαν από την έκθεση στο φως. Οι εικόνες απεικονίζουν έναν άνδρα και ένα αγόρι σε μια ζεστή μέρα, καθώς οι δύο στέκονται σε μια φουσκωτή πισίνα σε μια πίσω αυλή.

Ο Watts πιστεύει ότι η ταινία θα μπορούσε να χρονολογηθεί από 70 έως 80 χρόνια, αν και δεν υπάρχει τρόπος να πει κανείς με βεβαιότητα. Ενώ η κάμερα – η οποία είναι ένα Pocket Kodak No. 1 Series II – κατασκευάστηκε μεταξύ του 1922 και του 1931 σύμφωνα με την Camerapedia , η ηλικία του φιλμ είναι πολύ πιο δύσκολο να προσδιοριστεί. Μια άλλη ένδειξη της ηλικίας είναι η ύπαρξη της φουσκωτής πισίνας στις εικόνες. Ενώ οι φορητές πισίνες χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια, το φουσκωτό είδος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες κάποτε τη δεκαετία του 1940 . Έχοντας αυτό κατά νου, αυτές οι εικόνες θα μπορούσαν να χρονολογηθούν έως και 80 χρόνια όπως εκτιμά ο Watts.

«Ελπίζω ότι κάποιος θα δει αυτές τις εικόνες και θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους ανθρώπους», λέει ο Watts.

 

Πηγή; petapixel.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή