Φρενάρουν τις κατασχέσεις πολυτελών αυτοκινήτων οι τράπεζες λόγω των Τελών Κυκλοφορίας…

Παγωμένες παραμένουν χιλιάδες κατασχέσεις πολυτελών αυτοκινήτων καθώς οι τράπεζες δεν επιθυμούν να τα πάρουν στα χέρια τους καταβάλλοντας χιλιάδες ευρώ.

Συγκεκριμένα χιλιάδες πολυτελή SUV, λιμουζίνες ή σπορ αυτοκίνητα με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω οι τράπεζες δεν ενεργοποιούν τις κατασχέσεις τις οποίες έχουν αποφασίσει τα ελληνικά δικαστήρια καθώς για να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση των οχημάτων θα πρέπει να εξοφληθούν τα ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας.

Ωστόσο επειδή σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις το ύψος των Τελών Κυκλοφορίας υπερβαίνει κατά πολύ την αξία του οχήματος δεν προβαίνουν στην κατάσχεσή του.

Σύμφωνα με στοιχεία σε ένα πολυτελές SUV με ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας 1.100 ευρώ ο ιδιοκτήτης του μη έχοντας πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας την τελευταία 5ετία θα πρέπει για να μεταβιβαστεί το όχημα στην τράπεζα το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να καταβάλει το διπλάσιο της αρχικής αξίας τους δηλαδή 2.200 ευρώ ανά έτος.

Με λίγα λόγια η τράπεζα αν επιθυμούσε να κατασχέσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα έπρεπε να καταβάλει στην Εφορία 11.000 ευρώ για τα ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας ώστε να μπορέσει να το μεταβιβάσει στην κυριότητά της.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας από τις τράπεζες για την ολοκλήρωση της κατάσχεσης και μεταβίβασης των οχημάτων βάζει «φρένο» στις διαδικασίες εξαιτίας του υπερβολικού κόστους με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι να το εφαρμόζουν κατά κόρο αφού η Πολιτεία τους αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών.

Από το newsroom του Economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή