Fuel Pass 2 και επιδότηση στην αντλία: Νέες επιδοτήσεις στα καύσιμα τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο σε 3 εκατ. δικαιούχους

Νέες επιδοτήσεις στα καύσιμα – ύψους πάνω από 200 εκατ.ευρώ – θα δοθούν τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο σε 3 εκατ. δικοαιούχους.

Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει το μοντέλο του «Fuel Pass» για το επίδομα στη βενζίνη και θα συνεχίσει την επιδότηση του ντίζελ κίνησης στην αντλία με τις οριστικές αποφάσεις.

Το νέο πακέτο επιδοτήσεων για τα καύσιμα προβλέπει:

1.  Fuel Pass 2:  Το ποσό της τρίμηνης ενίσχυσης θα διαμορφωθεί πάνω από τα 30 -50 ευρώ που προβλέπει ο πρώτος κύκλος του Fuel Pass με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα ποσά θα ξεπεράσουν και τα 60 ευρώ. ‘Εμφαση θα δοθεί στις νησιωτικές περιοχές της χώρας. Παράλληλα θα ανοίξει η βεντάλια των δικαιούχων με την αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στα επίπεδα των 45.000 ευρώ ευθυγραμμιζόμενη με εκείνο της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα από 30.000 ευρώ που προβλέπει το Fuel Pass 1. Για τη χορήγηση του επιδόματος θα ακολουθηθεί το υφιστάμενο μοντέλο.

2.  Συνέχιση της επιδότησης στην αντλία για το ντίζελ κίνησης και μετά τον Ιούνιο με αύξηση του ποσού της επιδότησης πάνω από τα 12 λεπτά το λίτρο που είναι σήμερα. Σημειώνεται ότι με το ΦΠΑ η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης φθάνει σήμερα τα 15 λεπτά το λίτρο.

3.  Αύξηση της κρατικής επιδότησης για τις άγονες γραμμές με στόχο την συγκράτηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Καμία δημοσίευση για προβολή