Γ. Μανιάτης: «Καμία πολυτέλεια άλλου χαμένου εθνικού χρόνου στις έρευνες Υδρογονανθράκων»

Με αφορμή τη σημερινή υπογραφή των δύο συμβάσεων ερευνών Υδρογονανθράκων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των ΕΛΠΕ – REPSOL, ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με καθυστέρηση 4 ετών είχαμε σήμερα την υπογραφή δύο (2) ακόμη συμβάσεων για έρευνες Υδρογονανθράκων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και το Ιόνιο. Αυτές οι δύο, έρχονται να προστεθούν στις ήδη υφιστάμενες έξι (6) συμβάσεις σε θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές της χώρας που προκηρύξαμε και κυρώσαμε ήδη από το 2014.

Σήμερα στη χώρα θα έπρεπε να υπάρχουν έξι (6) εξέδρες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου και να εισρέουν εκατοντάδες εκατ. € κάθε χρόνο στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Αντ’ αυτού ο Α. Τσίπρας έχει επιλέξει την υπερφορολόγηση και τις μειώσεις συντάξεων ως λύση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας.

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια άλλου χαμένου εθνικού χρόνου και φυσικού πλούτου που παραμένει ανεκμετάλλευτος. Μαζί με την υλοποίηση των αγωγών TAPEASTMEDIGB και τους διαγωνισμούς νότια και δυτικά της Κρήτης, μπορεί και πρέπει να αποτελέσουμε πρωταγωνιστή του αναδυόμενου Ενεργειακού Eldorado της Ανατ. Μεσογείου. Οι μέχρι σήμερα, αλλά και οι οποιεσδήποτε άλλες καθυστερήσεις, είναι εθνικά αδιανόητες κι εγκληματικές».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή