Γερμανία: Μεγάλος αναμένεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα βρεθούν αντιμέτωπες με τη χρεοκοπία

Ο αριθμός των εταιρικών πτωχεύσεων στη Γερμανία θα αυξηθεί δραστικά το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, ανέφερε ο Πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Mάρτσελ Φράτσερ

Μέχρι τώρα έχουμε χρεοκοπίες που σχετίζονται με τον κοροναϊό. Ωστόσο, πολλές επιχειρήσεις πιθανότατα απλά να έχουν “αναβάλλει” τη χρεοκοπία τους, τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βερολίνου-Βρανδεμβούργου (RBB) ο Φράτσερ.

«Υπάρχει μεν καθυστέρηση στην υποβολή αιτήσεων πτώχευσης, αλλά αυτό δείχνει επίσης και για ποια δύσκολη κατάσταση πρέπει να ετοιμαζόμαστε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα τεράστιο κύμα πτωχεύσεων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, απλώς και μόνο επειδή πολλοί λένε προς το παρόν «θα τα καταφέρω», αλλά μετά τα πράγματα θα γίνουν πραγματικά δύσκολα. Το βασικό ερώτημα είναι πόσο γρήγορα μπορεί να ανακάμψει η οικονομία» πρόσθεσε ο διακεκριμένος οικονομολόγος και -κατά τον γερμανικό τύπο- σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ.

Στο θέμα αυτό το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών είναι λιγότερο αισιόδοξο από άλλα ινστιτούτα οικονομικών ερευνών: «Φέτος αναμένουμε ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά περισσότερο από 9% και θα ανακάμψει εν μέρει μόνο το επόμενο έτος. Αυτό σημαίνει για πολλές επιχειρήσεις ότι τα έσοδα και οι πωλήσεις δεν θα είναι τα ίδια όπως ήταν πριν από έξι μήνες. Και μια επιχείρηση μπορεί ίσως να επιβιώσει τρεις μήνες, ίσως πέντε μήνες, αλλά εάν δεν έχει το 30% έως 40% των πωλήσεων, και μάλιστα για ένα ή δύο χρόνια, τότε είναι σχεδόν αδύνατο για πολλούς να επιβιώσουν», κατέληξε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή