Γερμανοί επιστήμονες και υπουργοί κήρυξαν τη λήξη της πανδημίας του COVID-19: “Μπήκαμε σε φάση ενδημικότητας”

Γερμανοί επιστήμονες και υπουργοί κήρυξαν τη λήξη της πανδημίας του COVID-19

Οι γερμανοί επιστήμονες κήρυξαν τη λήξη της πανδημίας του COVID-19: και θεωρούν ότι έχουμε περάσει στην ενδημική κατάσταση των κυμάτων κοροναϊού, τα οποία επηρεάζουν πλέον μόνο ορισμένα τμήματα του πληθυσμού.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité στο Βερολίνο και σύμβουλος της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Κρίστιαν Ντρόστεν, δήλωσε ότι η πανδημία του κοροναϊού έχει τελειώσει και ότιστην παρούσα φάση, «βιώνουμε το πρώτο ενδημικό κύμα του ιού SARS-CoV-2».

Σύμφωνος με την εκτίμηση του διακεκριμένου καθηγητή εμφανίστηκε και ο υπουργός Υγείας και καθηγητής Επιδημιολογίας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ (SPD), ο οποίος ωστόσο προειδοποίησε ότι «η άμεση άρση όλων των μέτρων θα συνιστούσε απροσεξία».

Ο Ντρόστεν «έχει δίκιο ότι έχουμε περάσει στην ενδημική κατάσταση των κυμάτων κοροναϊού, τα οποία επηρεάζουν πλέον μόνο τμήματα του πληθυσμού», δήλωσε ο  Λάουτερμπαχ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι παραμένει ζωτικής σημασίας η προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, με τη χρήση μάσκας ή την απομόνωση.

Από εδώ και πέρα ο ιός θα επιστρέφει με ήπια συμπτώματα

«Οι κλινικές είναι γεμάτες, το προσωπικό τους υπερφορτωμένο, οι θάνατοι πολλοί και ο χειμώνας δεν έχει τελειώσει», συμπλήρωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας και εξήγησε ότι η μόνιμη εξαφάνιση του παθογόνου είναι απίθανη, παρά τα προστατευτικά μέτρα και τους εμβολιασμούς και έτσι ο ιός θα επιστρέφει πάντα, αλλά πιθανότατα μακροπρόθεσμα μόνο με ήπια συμπτώματα.

“Άμεση κατάργηση όλων των μέτρων προστασίας για τον κοροναϊό”

Ο φιλελεύθερος (FDP) υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν, αντιδρώντας στις δηλώσεις του ιολόγου Κρίστιαν Ντρόστεν, ζήτησε από την πλευρά του άμεση κατάργηση όλων των μέτρων προστασίας για τον κοροναϊό.

«Ο Κρίστιαν Ντρόστεν ήταν ένας από τους πιο προσεκτικούς επιστήμονες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα το συμπέρασμά του είναι ότι η πανδημία τελείωσε και ότι βρισκόμαστε σε ενδημική κατάσταση. Ως πολιτική συνέπεια, θα πρέπει να καταργήσουμε τα τελευταία μέτρα προστασίας», δήλωσε ο Μπούσμαν.

Αυτή τη στιγμή, είναι οι κρατιδιακές κυβερνήσεις στην Γερμανία που αποφασίζουν για τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν σε κάθε περιοχή, με αποτέλεσμα οι κανονισμοί να διαφέρουν από κρατίδιο σε κρατίδιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή