Για “ασέβεια και εξαπάτηση των συνταξιούχων” κατηγόρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον Αλέξη Τσίπρα για όσα τους υπόσχεται

Για

 

 

Για “ασέβεια και εξαπάτηση των συνταξιούχων” κατηγόρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δήλωσε σε συνταξιούχους ότι έχει σκοπό να επαναφέρει τη 13η σύνταξη, να δώσει τα αναδρομικά που είναι χρωστούμενα στους συνταξιούχους, να καταργήσει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης”.

Ο κ. Οικονόμου θύμισε ότι «ο νόμος Κατρούγκαλου, πετσόκοψε τις συντάξεις», και πως επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν τεράστιες καθυστερήσεις στην εκκαθάριση και απόδοση των συντάξεων». Αντίθετα, είπε, «η κυβέρνηση, πέτυχε την εκκαθάριση των εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, τη γρήγορη πλήρη απόδοσή τους και ήδη περνάει στο στάδιο αύξησης των συντάξεων. Αυτό είναι έμπρακτος σεβασμός και αναγνώριση προς τον συνταξιούχο»

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «ο κ. Τσίπρας, με την τακτική να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, έχει την εντύπωση ότι μπορεί να ξαναξεγελάσει τους συνταξιούχους. Υπερτιμώντας τον εαυτό του υποτιμά τους πολίτες».

Οι υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα

«Έχουμε στόχο να επαναφέρουμε τη 13η σύνταξη, να δώσουμε τα αναδρομικά που είναι χρωστούμενα στους συνταξιούχους, να καταργήσουμε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, αυτά είναι δεδομένα, είπε σε συνταξιούχους ο κ. Τσίπρας».

«Έχουμε στόχο να αποκαταστήσουμε όσο μπορούμε, και θα το δείτε με συγκεκριμένες προτάσεις το επόμενο διάστημα αυτό, και την αδικία που έχει να κάνει σήμερα με την προσωπική διαφορά. Διότι όταν νομοθετήθηκε η προσωπική διαφορά ήταν σωτήρια, γιατί έσωσε χιλιάδες συνταξιούχους από περικοπές. Σήμερα, όμως, δικαιούνται και αυτοί να δουν αυξήσεις όταν οι συντάξεις τους παραμένουν καθηλωμένες με πληθωρισμό 10%»

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή