Για διγλωσσία, πόλωση και ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων κατηγορεί ο ΣΕΒ την κυβέρνηση

Για διγλωσσία, πόλωση και ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων (αναφέροντας ως παράδειγμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που συζητείται στη Βουλή) κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΕΒ, σε ένα πόλεμο που ξεκίνησε χθες στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας «σήκωσε το γάντι» και  συγκάλεσε σήμερα  (10/07) συνέντευξη Τύπου στην οποία:

Προειδοποίησε  πως «την στιγμή που η χώρα αναζητά επενδύσεις και συνεννόηση, η κυβέρνηση νομοθετεί κατά τρόπο που αποθαρρύνει τους επενδυτές».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «ένα τελευταίο παράδειγμα είναι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που συζητείται σήμερα στην Βουλή, με διατάξεις που βρίσκουν αντίθετους εργοδότες και εργαζόμενους.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να διχάσει την  επιχειρηματικότητα σε “καλούς” και “κακούς”».

Τόνισε ότι «οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν τη διγλωσσία, το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων και την πόλωση. Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν υπηρετείται με αυτόν τον τρόπο».

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ετήσιας ΓΣ του ΣΒΒΕ εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΕΒ συνδέοντας τον με τη ΝΔ. Είχε πει μεταξύ άλλων: «Θα συμβούλευα τον ΣΕΒ να μην εκτίθεται, υιοθετώντας τις θέσεις της αντιπολίτευσης και εκφράζοντας θέσεις αμιγώς πολιτικές. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός, ότι ο ΣΕΒ έρχεται σχεδόν πάντα να υπερθεματίσει για κάθε αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο, εν προκειμένω για την περικοπή συντάξεων. Σπεύδοντας τούτη τη φορά να υπερασπιστεί και τη θέση που δημόσια διατύπωσε η αξιωματική αντιπολίτευση».

Διαβάστε ακόμα:

Κολάκευσε τη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας και έπαιξε το επικίνδυνο παιχνίδι «Βόρειοι και Νότιοι»