Για κυβέρνηση με “ψήφο ανοχής” κάνει λόγο ο Δημήτρης Τσανακόπουλος

Σε κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, θα οδηγηθεί η χώρα σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του News 24/7, ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή. «Είναι στόχος της κυβέρνησης αλλά και οι συσχετισμοί δείχνουν πως η Συμφωνία θα κυρωθεί με περισσότερες από 151 ψήφους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» ενδεχόμενη πρόταση μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση αναμένει «τον κύριο Μητσοτάκη να επαναλάβει την κίνηση που έκανε πέρυσι τον Ιούνιο για να λάβει την ίδια απάντηση».

Θεωρεί ότι από πουθενά δεν προκύπτει πως θα υπάρξει απώλεια της εμπιστοσύνης της Βουλής και επανέλαβε ότι ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, όμως δεν θα στηρίξει πρόταση δυσπιστίας.

Ο κ.Τζανακόπουλος δεν «βλέπει» ανασχηματισμό, αλλά αντικαταστάσεις σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, ενώ επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα κυρωθεί μετά την διεξαγωγή εκλογών στην χώρα μας, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα». «Το πρωτόκολλο θα κυρωθεί με απόσταση λίγων ημερών από την ημερομηνία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ