Για μεροληπτική στάση και εργαλοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας κατηγορεί ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης τον Στουρνάρα

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης κατηγόρησε την Τράπεζα της Ελλάδας και τον Στουρνάρα για μεροληπτική στάση απέναντι στην Attica Bank.

Ο πρόεδρος της Attica Bank τόνισε πως «η ΤτΕ έχει χάσει την αξιοπιστία της.  Διαρρέει πορίσματα, όπως το πόρισμα της Τράπεζας Πειραιώς.»

Αναφορικά με το πόρισμα της ΤτΕ ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε πως «τον Δεκέμβριο του 2018 κληθήκαμε όλα τα μέλη του ΔΣ στην ΤτΕ για να απαντήσουμε με θέματα που αφορούσαν εταιρείες του κ. Καλογρίτσα : «Πήραμε αποφάσεις για να στηριχθεί η τράπεζα και ο εκτελεστικός οργανισμός έδωσε περισσότερα δάνεια στον Όμιλο Καλογρίτσα. Τόσο εγώ όσο και άλλα μέλη πράξαμε ό,τι ήταν απαραίτητο για να υπάρξει έλεγχος στον εκτελεστικό οργανισμό.

Ακολούθως μετά από αίτημά μου επιστράφηκαν τα δάνεια των κομμάτων της Τράπεζας Αττικής, τα οποία είχαν δωθεί σε fund. Η ΤτΕ δεν μου έδωσε ποτέ το πόρισμα για το τι κατηγορούμαι. Ξεκαθαρίζω ότι πρόκειται για διοικητικές και όχι ποινικές κατηγορίες». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουμελιώτης «ο κ. Παντελιάς αρνείται να μου δώσει το πόρισμα».

Συνεχίζοντας ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε πως «αυτή η άρνηση με βάζει σε υποψίες ότι έχουν μία μεροληπτική στάση απέναντί μου. Οι σχέσεις μου με τον κ. Στουρνάρα δεν ήταν ποτέ καλές.

Ανέφερε πως δεν είναι διωκόμενος και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «έκανε πως δεν έβλεπε πράγματα προκειμένου να σταθεί η τράπεζα στα πόδια της: Ο Στουρνάρας θέλει να το παίξει βεντέτα, δε με ενδιαφέρει, μου είναι αδιάφορος, οι φίλοι του είναι διωκόμενοι, δεν είμαι εγώ».

Περισσότερα σε λέξεις

Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να λερώσει το όνομά μου» ξεκαθάρισε ο κ. Ρουμελιώτης

Για το 10ετές: «Η αγορά των ελληνικών ομολόγων από ξένους επενδυτές αποδεικνύει την εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία»

«Ο κόσμος έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στις ελληνικές επιχειρήσεις» ανέφερε ο Πρόεδρο της Attica Βank, κ. Ρουμελιώτης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αντιμετωπίζεται άμεσα ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την οικονομία: η έλλειψη ρευστότητας για τη χρηματοδότηση τω ελληνικών επιχειρήσεων. Αυτό το πρόβλημα λύνεται και θα βοηθήσει τις εταιρείες να ανακάμψουν, να κάνουν επενδύσεις, να κάνουν προσλήψεις.  Θεωρώ ότι οι ξένοι επενδυτές θα επενδύσουν ευκολότερα στην ελληνική οικονομία μετά την έκδοση του ομολόγου, είπε ο κ. Ρουμελιώτης.

Τι είπε για κόκκινα δάνεια

Για το κρίσιμο ζήτημα των κόκκινων δανείων ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε πως «μόλις λυθεί και το θέμα των κόκκινων δανείων και αυτό για την προστασία της πρώτης κατοικίας, με την έκδοση ενδεχομένως ενός ομολόγου με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για πλήρη εξυγίανση των τραπεζών και έναρξη χρηματοδότησης.

Για το ζήτημα των αγορών ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε ότι «οι αγορές δεν επηρεάζονται από δηλώσεις πολιτικών κομμάτων, θέλουν να πειστούν από τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας.  Σαφώς η πολιτική σταθερότητα είναι κάτι θετικό και όλες οι κορυφαίες πολιτικές δυνάμεις έχουν αποφασίσει ότι η χώρα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.  Η οικονομία θα πρέπει να μείνει έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ