Για μύθο που διαδίδουν συνδικαλιστές αστυνομικοί η ύπαρξη άβατου στα Εξάρχεια, έκανε λόγο η Γεροβασίλη

Επίθεση κατά συνδικαλιστών της αστυνομίας εξαπέλυσε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη κατηγορώντας τους ότι έχουν να δουλέψουν 20 χρόνια.

Αφορμή η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Βουλή ο οποίος κατάθεσε επώνυμη καταγγελία πολίτη σύμφωνα με την οποία όταν τηλεφώνησε στην τροχαία προκείμενου να στείλει περιπολικό για συμβάν πήρε την απάντηση από τον αξιωματικό ότι έχει εντολή να μην μπαίνει στα Εξάρχεια.

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες εντολές, ότι όλα αυτά είναι ένας τεράστιος μύθος και εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση σε συνδικαλιστές αστυνομικούς λέγοντας: «Υπάρχουν συνδικαλιστές που έχουν να πάνε στη δουλειά τους 20 χρόνια, όμως υπάρχουν και συνδικαλιστές που ενώ δικαιούνται άδειας δεν την παίρνουν και πάνε για δουλειά. Αυτοί έχουν το δικαίωμα να πουν ότι θέλουν ενάντια στην πολιτική ηγεσία και να σχολιάζουν. Αλλά αυτοί που έχουν 30 μέρες άδεια το μήνα δεν έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για την επιχειρησιακή δυνατότητα της αστυνομίας ούτε για τους συναδέλφους τους που τους προσβάλλουν», τόνισε η υπουργός.

Τέλος η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι θα διενεργηθεί ΕΔΕ για την καταγγελία Λοβέρδου και υπενθύμισε ότι χθες 13/05 έγινε επιχείρηση στην πλατεία Εξαρχείων κατά την οποία συνελήφθησαν επτά άτομα. «Αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια», είπε.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ