Για τραγικό θάνατο των 39 μεταναστών που βρέθηκαν σε φορτηγό στο Έσσεξ μιλούν οι αρχές (video)

Τα βρετανικά μέσα προχώρησαν σε σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον τραγικό θάνατο των 39 μεταναστών μέσα σε φορτηγό με προορισμό το Έσσεξ.

Το επικρατέστερο σενάριο σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που ερευνούν το φορτηγό είναι πως οι 39 άνθρωποι πάγωσαν μέχρι θανάτου μέσα στο εμπορευματοκιβώτιο καθώς η θερμοκρασία μέσα στη μονάδα του φορτηγού-ψυγείου μπορεί να είχε φτάσει μέχρι και τους -25C.

Οι αρχές στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν από που προέρχεται το συγκεκριμένο φορτηγό κατέληξαν στο συμπέρασμα πως, το ρυμουλκούμενο τμήμα του οχήματος ταξίδεψε από το Zeebrugge στο Purfleet και αποβιβάστηκε στην περιοχή Thurrock λίγο μετά τις 12:30 π.μ. το πρωί της Τετάρτης 23/10, ενώ το εμπρόσθιο τμήμα του φορτηγού θεωρείται ότι ξεκίνησε από η Βόρεια Ιρλανδία. Φορτηγό και ρυμουλκούμενο έφυγαν από το λιμάνι λίγο μετά τις 1.05 π.μ. (τοπική ώρα Μ. Βρετανίας).

Εκπρόσωπος του Γενικού εισαγγελέα του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν το ρυμουλκούμενο ταξίδεψε μέσα από το Βέλγιο.

Τώρα οι βελγικές αρχές καλούνται να διαπιστώσουν πόσον καιρό το ρυμουλκούμενο παρέμεινε στο Βέλγιο, ωστόσο το Βέλγιο δεν έχει στην παρούσα φάση, πολλές πληροφορίες.

Όσον αφορά στην αναγνώριση των σορών, το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε επαφή με τις βρετανικές αρχές σχετικά με το επεισόδιο.

Επίσης δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για την εθνικότητα των ανθρώπινων πτωμάτων που βρέθηκαν στο φορτηγό. Η βρετανική αστυνομία δήλωσε πως για την αναγνώριση των πτωμάτων θα απαιτηθεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά της η υπαρχηγός της αστυνομίας του Έσσεξ Πίπα Μιλς, υπογράμμισε πως η αναγνώριση των θυμάτων είναι η κορυφαία προτεραιότητα των αρχών.

Προς το παρόν δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αν το φορτηγό έχει βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τα βρετανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και την ταυτότητα του 25χρονου Mo Robinson. Πρόκειται για τον οδηγό του φορτηγού, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για φόνο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έκανε την εξής δήλωση: «Είμαι τρομαγμένος από αυτό το τραγικό συμβάν στο Έσσεξ. Ενημερώνομαι συνεχώς από το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο θα συνεργαστεί στενά με την αστυνομία του Έσσεξ για να μάθουμε ακριβώς τι συνέβη. Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και τους αγαπημένους τους».

Από το newsroom του economico.gr με πληροφορίες από τη Daily Experss

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ